De Klarendalse molen en de Rabobank Clubkas Campagne

Tot en met 11 september kunnen leden van de Rabobank Arnhem en omgeving meebeslissen hoe de Clubkas van €150.000,- verdeeld wordt over welke clubs en verenigingen. Stichting Vrienden van de Klarendalse molen dingt met rijksmonument 8345 daar ook in mee.

Molen de Kroon

De Klarendalse molen is één keer van plek veranderd en al zeven keer van eigenaar. Het heeft roerige tijden doorstaan en telkens weer overleefd om te staan pronken in het hart van de wijk Klarendal. Stichting Vrienden van de Klarendalse molen (beheer sinds 2011) heeft met enorm veel inzet het voor elkaar gekregen om dit rijksmonument in de zomer van 2018 te voorzien van hoognodige reparaties aan het pleisterwerk van de romp en aan de houten stelling. Binnenkort is de begane grond aan de beurt om een facelift te ondergaan, zodat de ruimte geschikt zal zijn voor kleinschalige particuliere evenementen. Op zaterdag 27 oktober zullen de (ver)bouwwerkzaamheden met een groot feest voor de wijk afgerond worden.

De verantwoordelijkheid voor een rijksmonument vraagt telkens om zorgvuldige financiële afwegingen. Eén van de taken van de stichting is daarom er voor te zorgen dat de kas op orde is, om Molen de Kroon ook de komende 150 jaar te kunnen blijven beheren en onderhouden.

Rabobank Clubkas Campagne

Zo heeft Molen de Kroon een culturele ANBI status, waardoor schenkingen aftrekbaar zijn in de belastingaangifte. Als de Klarendalse molen opgenomen wordt in een testament, dan hoeft er geen erfbelasting over betaald te worden.

Meedingen met de jaarlijkse Rabobank Clubkas Campagne is óók een van de manieren. Leden van de Rabobank hebben via de post een persoonlijke kaart ontvangen met een unieke stemcode. Laat die niet verloren gaan! Met de persoonlijke stemcode kunt u tot en met dinsdag 11 september 2018 op deze website inloggen en uw stemmen uitbrengen.

GA NAAR DE RABOBANK CLUBKAS CAMPAGNE en vul de code in!

—-

Arnhem Direct collega Vincent Leenders schreef over de Rabobank Clubkas Campagne algemeen. Als betrokkene bij Klarendal en de Klarendalse molen lichtte ik deze ‘club’ er uit.

Reacties