De koks van Broek in de Pan vieren feest van het proeven

Broek in de Pan stond ook bij stichting Broek Omhoog aan de Rietgrachtstraat © Zefanja Hoogers

In het Arnhemse Broek én het Statenkwartier is de rijdende keuken Broek in de Pan al weer aan het einde van haar tournee. Op vrijdag 26 april rondt de rijdende keuken haar tweede tournee echt af. Vijf weken lang ontmoetten koks en bewoners elkaar ergens onderweg om tekeningen, gedichten, verhalen en natuurlijk heerlijke en verrassende recepten met elkaar te delen.

Centrale plekken in het Arnhemse Broek en het Statenkwartier

Zo was de rijdende keuken op het schoolplein van de Paulusschool, op de kop van de Groen van Prinsterenstraat, op bezoek bij Broek Omhoog aan de Rietgrachtstraat, vond een veldje in het Nieuwe Kadekwartier en streek neer op de Heinsiushof in het Statenkwartier. Samen met de verhalenkoks gingen zij aan de slag. Verhalenkok Yvonne Laan verwerkte haar bevindingen met de gastkoks uit de wijk dagelijks in een Elfje, een gedichtje van elf woorden in vijf regels. Muziekkok Wim Hilgeman luisterde het tafereel op met liederen die hij vorig seizoen op zijn ervaringen met de gastkoks schreef én deed ondertussen inspiratie op voor het repertoire van dit tweede seizoen.

Het feest van het proeven

Appeltaart, baklava, linzensoep of mercimek çorbas? Bezoekers lieten zich door weer en wind verrassen, het was zowel ijskoud als bloedheet de afgelopen vijf weken! Ook dit jaar krijgen alle wijkkoks tijdens het afrondende feest weer een eigen lied gepresenteerd door muziekkok Wim, gestoeld op hun recepten en uitspraken tijdens het kokkerellen. Daarnaast wordt er uiteraard nog één keer samen gegeten; het feest van het proeven.

Op vrijdag 26 april kunnen wijkbewoners vanaf 15.30u een kleurrijke caravaan door het Arnhemse Broek verwachten. De tournee van Broek in de Pan is pas echt klaar na een feestelijke afronding bij De Blokhut, de bouwspeelplaats met een Krajicek Playground aan de Le Mairehof 20.

—-

Broek in de Pan wordt mogelijk gemaakt door de cultuurmakelaar van Kunstbedrijf/Rozet en het Team Leefomgeving van de gemeente Arnhem, Rijnstad, partners in de wijk en de vele vrijwilligers. Alle donderdagen had Broek in de Pan gezelschap van De Blauwe Tomaat; de retro SRV wagen die ongewenste groenten een tweede leven geeft voor weinig. Ook De Blauwe Tomaat zal er zijn om Broek in de Pan 2019 feestelijk af te ronden.

Reacties