De Garage: werkplaats voor ondernemers

{

In de Van Spaenstraat, een zijstraat van de Hommelseweg, zit sinds begin dit jaar De Garage. Een omgebouwde oude garage, what’s in a name, waar ondernemers die toe zijn aan de volgende stap een plek kunnen huren. Achter een paar onopvallende deuren gaat een mooie, lichte ruimte schuil met ruimte voor ongeveer zeven bedrijven. Er zitten er al drie: ontwerper Renske Welie, Ciel Your Event en Vandepoel.nl. Die laatste is ook eigenaar van het pand.

“Toen Marc (van de Poel) dit pand een jaar geleden kocht was het donker, vies en vol spinnenwebben”, vertelt Renske aan de lange keukentafel. Daar is niks meer van te zien. “Het voelt niet als een kantoor” vult Cécile aan, “we voeren de keukentafelgesprekken van thuis nu hier. Er hangt een hele ongedwongen sfeer.”

de garage arnhem

Er is nog ruimte voor andere ondernemers, het liefst “creatieve, zelfstandige, communicatieve een-pitters. Het heeft mij echt een boost gegeven”, aldus Renske. “Je werkt toch anders dan dat je thuis zou doen. Het is wat professioneler. Hier loop ik niet het risico dat ik mensen op mijn sokken ontvang met de was in de hoek haha!” Ook het sparren met andere ondernemers en elkaar eventueel aanvullen waar dat kan is een reden geweest om hier een plek te nemen. Ondernemers die het moeilijk vinden om de stap te zetten kunnen ook gebruik maken van een gratis proefperiode.

de garage arnhem 2

Het lijkt te passen in een trend. ZZP’ers die elkaar opzoeken en in los-vaste verbanden samen optrekken maar ook hun eigen werkzaamheden blijven houden. Het doet wat denken aan R33 op het Roermondsplein of Sequence Zero in het oude MEE-gebouw. Voordeel van de Garage is dat het midden in de wijk Sint Marten ligt. “Er komen ook regelmatig buurtbewoners even kijken. Laatst nog een paar oude mannetjes, die wisten niet wat ze zagen!”

de garage arnhem 3

Reacties

Wees de eerste die reageert op "De Garage: werkplaats voor ondernemers"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*