De impact van digitalisering van de samenleving op Arnhem

{

Wat is eigenlijk de visie van gemeente Arnhem op ontwikkelingen als Airbnb en Uber? En zijn we klaar voor de komst van de Ubers in de zorg of onderwijs? Dinsdag 28 april neemt Ger Baron, CTO van de gemeente Amsterdam, ons tijdens de volgende sessie van Media Villa Arnhem mee in zijn visie op de toekomst van steden.

De digitalisering van de samenleving heeft grote impact op de steden, zowel fysiek als sociaal. De digitale revolutie (of: derde industriële revolutie) is in volle gang en leidt tot een andere samenleving. Een samenleving waar consumenten, bedrijven en overheden andere rollen hebben. Waar marktplaatsen veranderen, zoals je nu bijvoorbeeld al ziet bij alles wat door platform gedreven deeleconomie gebeurt. En wanneer komt de disruptie in het publieke domein van onderwijs, zorg en veiligheid?

In Amsterdam wordt geëxperimenteerd met big data, drones, slimme verlichting en zelfrijdende auto’s, maar de grootste verandering komt misschien wel door de manier waarop Amsterdammers zichzelf organiseren. Is er nog wel een overheid nodig? In Amerika bestaat de chief technology officer of CTO van een stad al langer, maar in Nederland is het een unicum. Ger Baron is inmiddels ruim een jaar CTO van Amsterdam en zal op deze avond zijn visie en ervaringen delen.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "De impact van digitalisering van de samenleving op Arnhem"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*