Debatavond over ongelijkheid. Wat doet Arnhem?

{

Het thema van de Maand van de Filosofie is ongelijkheid. Op dinsdagavond 14 april organiseert boekhandel Hijman Ongerijmd een debatavond over ‘ongelijkheid’ met de fracties van de Arnhemse Gemeenteraad. De vraag is hoe zij omgaan met verschillen in inkomen en vermogen. Iedereen is deze avond welkom om het gesprek aan te gaan! Van de politieke partijen zijn D66, Groenlinks, Partij voor de Dieren, PvdA, VVD, Verenigd Arnhem, ChristenUnie en Zuid Centraal aanwezig. Het debat wordt ingeleid met een introductie op het werk van Thomas Piketty.

Dit jaar verscheen het dikke boek Kapitaal in de 21ste eeuw van Thomas Piketty. Hij betoogt dat de verschillen in inkomens en vermogen steeds groter worden en dat dat schadelijk is voor economie en welzijn. Het essay van de Maand van de Filosofie haakt daarop aan met de stelling dat ‘vuilnismannen eigenlijk meer verdienen dan bankiers’. Wat denken de Arnhemse politieke partijen daar eigenlijk van?

De avond wordt ingeleid door Anton Nanninga, econoom en kenner van het werk van Piketty. Hij introduceert de aanwezigen in het gedachtegoed van Piketty. Vervolgens zal Dannie Brus (o.a. voorzitter Nivon Arnhem en begeleider van medezeggenschapsraden) het gesprek leiden met de politieke vertegenwoordigers en aanwezigen. Wat is hun visie op (economische) ongelijkheid, hoe vertaalt zich dat naar beleid en wat zijn achterliggende normen en waarden?

Aanwezig zijn Maarten Venhoek (D66), Mark Coenders (Groenlinks), Leo de Groot (Partij voor de Dieren), Martien Louwers (PvdA), Bernard Tilman (VVD), Kursat Bal (Verenigd Arnhem), Gerben Bosscha (ChristenUnie) en Lea Manders (Zuid Centraal). Mogelijk melden zich nog meer partijen voor deelname.

We besluiten de avond met een uitwisseling van de boeken die je gelezen móet hebben als kennis- en inspiratiebron rond het thema ‘ongelijkheid’.

Voor Arnhemmers biedt deze avond een goede gelegenheid de standpunten van de volksvertegenwoordigers beter te leren kennen en de eigen ideeën over het thema ‘ongelijkheid’ aan te scherpen.

Datum/tijd: dinsdagavond 14 april. 20.00 – 22.00 uur.
Plaats: boekhandel Hijman Ongerijmd, Grote Oord 15 (Jansstraat), Arnhem.
Entree: vrij.

Het verder programma van de Maand van de Filosofie en andere activiteiten bij de boekhandel vindt u hier.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Debatavond over ongelijkheid. Wat doet Arnhem?"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*