De Mode Biennale 2013 maakt een rommelige start

{

Hoewel ik geen groot modeliefhebber ben, kijk ik wel uit naar de Mode Biennale van dit jaar. Ik heb genoten van de Zomergasten waarin Lidewij Edelkoort te gast was en met het thema Fetisjisme kan je volgens mij heel veel spannende dingen doen. Maar ik krijg ondertussen een raar gevoel bij de MoBa13 en dat komt niet door het officiële beeldmerk van de vrouw met een kip om haar hoofd.

Dat de organisatie geen makkelijke start heeft gehad moge duidelijk zijn. Elke stap die ze maken wordt nauw in de gaten gehouden na het fiasco van de vorige editie. Door de politiek, de inwoners, lokale ontwerpers, media en ondernemers. Iedereen wil er namelijk zo graag dit jaar iets moois van maken. Maar het oogt tot nu toe, en dan zeg ik het voorzichtig, nogal rommelig. Een klein overzicht van de afgelopen maand.

Op 25 januari zou er een persconferentie zijn in Arnhem waarin de plannen aan het grote publiek zouden worden getoond. Die werd op het laatste moment afgezegd omdat de financiering nog niet rond was. Dan twittert Lidewij Edelkoort op 6 februari zelf (en dat is zeldzaam, een tweet van LE, zie haar twitterbio) dat ze onderweg is naar Amsterdam “for the first MoBa13 pressconference”. De tweet is inmiddels verwijderd maar gelukkig hebben we de retweets nog.

Ik heb die ochtend gelijk gebeld met de MoBa om te vragen hoe het zat. Wat voor persconferentie ging Lidewij daar geven? Geen, was het antwoord van de organisatie. Het is een kleine bijeenkomst voor een paar mensen en verder niks bijzonders. Een misverstand dus. Het kan de beste overkomen. Toch?

“Niet in Arnhem, maar in Hotel Droog in Amsterdam, licht trendvoorspeller en curator van het Arnhemse mode-evenement, Lidewij Edelkoort, haar plannen toe”, zo lezen wij op het blog Fashionunited.nl op 6 februari. En “Directeur Olga Godschalk bekent dat de organisatie last heeft van de imagoschade die in 2011 werd opgelopen. “We moeten het vertrouwen weer opbouwen bij sponsors”.

Op 8 maart mag Arnhem kennis nemen van de plannen van Edelkoort en Godschalk. Wie niet kan wachten kan ze hier alvast lezen, bij Fashionunited.nl. Het zijn grote plannen en de financiering is gelukkig rond. Ik heb er nog steeds heel veel zin in en ben erg benieuwd wat Lidewij over ons uit gaat storten. Maar mag het misschien ietsje minder rommelig? Or is this all part of the plan?

Gerelateerde artikelen MoBa13:

De site voor Mode Biennale 2013 is live, wat vind je ervan?
MoBA waar ben je? Bestuur van Arnhem Mode Biënnale laat weer steken vallen
Arnhem Mode Biënnale (AMB) uitgelopen op een financieel fiasco
Lidewij Edelkoort aanstaande zondag in Zomergasten

Reacties

Wees de eerste die reageert op "De Mode Biennale 2013 maakt een rommelige start"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*