De Nieuwe Groeten Uit-zomertour komt naar Arnhem

{

Heb jij al een foto ingestuurd voor de landelijke campagne Nieuwe Groeten uit‚Ķ? Deze campagne is geïnitieerd door FOAM en ANP Historisch Archief en wordt ondersteund door o.a. het Nationaal Historisch Museum. De beste foto’s krijgen uiteindelijk ook een plekje in dit museum.

Het project Nieuwe Groeten Uit… inspireert Nederlanders om hun stad of regio te fotograferen. Het doel is een zo compleet mogelijk beeld van Nederland anno 2009 te maken.

Nederland is het land van de kaasdragers, molens en tulpen maar ook van innovatie, ecologie, Dutch design, jeugdculturen, Vinexwijken en nieuwe folklore. Het beeld van Nederland is door de jaren heen flink veranderd.

Nieuwe Groeten uit… roept elke Nederlander op om een foto te maken die hij typerend vindt voor Nederland anno nu. Hoe zie jij het Nederland van nu? Welk beeld typeert volgens jou Nederland het meest? Wat vind je bijzonder aan je stad, straat of huis? Wie zijn je familie en vrienden? Wat is de mooiste plek bij jou in de buurt?

foam nieuwe groeten paviljoen

Deze zomer tourt het project het land door met een gigantisch opblaasbaar paviljoen waarin de foto’s vertoond worden. Donderdag 20 augustus a.s. staat het Nieuwe Groeten-paviljoen in Arnhem. Bij Musis Sacrum om precies te zijn. In het paviljoen kun je die dag alle ingezonden beelden van Gelderland zien en je kunt er je stem uitbrengen op de genomineerde inzendingen. Maar behalve kijken naar en stemmen op andermans foto’s, kun je zelf ook actief meedoen.

Doe mee met een fotoworkshop en/of -wandeling
In de ochtend wordt er bij het paviljoen een workshop gegeven voor (amateur)fotografen. De workshop is gratis en er kunnen zo’n 15 fotografen deelnemen. Wil je zeker zijn van een plekje, meld je dan snel aan. Vermeld in je mail in ieder geval je naam, met wat voor camera je fotografeert en of je een amateur of professional bent. De workshop zal zo’n 1,5 uur duren.

In de middag kun je mee met een aantal fotowandelingen door de stad. De wandelingen starten om 13.00 en 14.00 uur. Hier kun je ook aanhaken als je niet de workshop hebt gevolgd. De wandelingen duren ca. 1,5 uur en eindigen weer bij het paviljoen. Daar kun je ook gelijk je laatst geschoten foto’s uploaden. (voor de wandelingen hoef je je van te voren niet aan te melden)

Prijsuitreiking
Rond 16.30 uur is er dan een officieel moment: de eerste Gelderse winnaars worden bekend gemaakt. De vakjury heeft uit duizenden inzendingen, per provincie, vier genomineerden geselecteerd. Allen (12x 4) zullen op ansichtkaarten gedrukt worden. De publieksjury zal bovendien 1 foto uitkiezen dat als HET meest representatieve beeld van die provincie geldt.

LET OP: Je kunt je foto’s tot 31 december 2009 uploaden! Je maakt dan nog steeds kans om onderdeel te worden van de eindpresentatie van het Nationaal Historisch Museum en hiermee onderdeel te worden van de Collectie Nederland.

Foto: Erik van Roekel

Reacties

Wees de eerste die reageert op "De Nieuwe Groeten Uit-zomertour komt naar Arnhem"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*