De toekomst van de recreatie in Gelderland

{

Op woensdag 17 april gaan leden van Provinciale Staten van Gelderland in debat met vertegenwoordigers van de recreatie- en toerismesector over de mogelijkheden en knelpunten van de vrijetijdseconomie. Dit Gelders Debat, met de titel: Recreatie, de Gelderse plus?, wordt gehouden in Burgers Zoo van 18.00 tot 20.00 uur. Het is een openbaar debat en de toegang is gratis. Iedereen die zich betrokken voelt bij het onderwerp of er een mening over heeft is van harte welkom. Het Safarirestaurant van Burgers Zoo is vanaf 17.00 uur open. Soep en broodjes staan klaar.

Recreatie en toerisme zijn van groot belang voor de Gelderse economie. Onze provincie staat op 1 voor binnenlandse vakanties. Vorig jaar was de jaaromzet van de Gelderse vrijetijdseconomie meer dan 3 miljard euro en de sector zorgt voor bijna 6% van de Gelderse werkgelegenheid. De grote vragen in het Gelders Debat zijn of dit in een moeilijke economische periode vastgehouden kan worden of zefs uitgebreid, of de Gelderse natuur en het landelijk gebied de grote druk van toerisme wel aan kan en of één van de Gelderse regio’s prioriteit moet krijgen bij investeringen. Provinciale Staten houden zich regelmatig bezig met het programma Vitaal Gelderland waar de vrijetijdseconomie deel van uitmaakt. Dit debat kan voor hen informatie opleveren die in de besluitvorming doorwerkt.

Stellingen
Het debat wordt gevoerd aan de hand van drie stellingen:
-vrijetijdseconomie kan alleen groeien door kwaliteit te leveren
-de natuur in Gelderland moet worden gevrijwaard van massale recreatie
-de Veluwe is de belangrijkste recreatieve regio

Iedere stelling wordt kort ingeleid door deskundigen waarna gespreksleiders Bob Roelofs en Angelique Krüger de zaal en de Statenleden gaan ondervragen. Als afsluiting van het debat geven de Statenleden aan wat zij meenemen naar de Statenzaal. Kijk voor een uitgebreide beschrijving van de stellingen op Gelderland.nl.

Locatie en aanmelding
Het Safarirestaurant van Burgers Zoo, dat dit jaar 100 jaar bestaat, is vanaf 17.00 uur geopend voor de deelnemers aan het debat. Voor de toegang tot de dierentuin hoeft niet betaald te worden, wel even melden bij de kassa.

Gerelateerde artikelen:
Adem made in Arnhem

Foto: Marco Derksen

Reacties

Wees de eerste die reageert op "De toekomst van de recreatie in Gelderland"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*