Dertiende ronde Arnhemse voetbalamateurs: De Paasberg-Echteld gestaakt, politie arresteert speler

De politie heeft zondag met maar liefst vier politie-auto’s moeten uitrukken naar de wedstrijd De Paasberg-Echteld in 5E om escalatie te voorkomen. Bij de stand van 0-1 in de 44e minuut gaf de leidsman een speler van Echteld een gele kaart vanwege een vermeende schwalbe, waartegen de betreffende speler verbaal ageerde, hetgeen hem op rood kwam te staan. De scheidsrechter werd daarop door de Echteld-speler aangevallen en praktisch gewurgd. De Paasberg-keeper probeerde de scheidsrechter te ontzetten en liep daarbij eveneens de nodige klappen op. De politie is uiteindelijk gearriveerd en heeft de betreffende speler van Echteld gearresteerd. Het zal geen verbazing wekken dat de wedstrijd bij de genoemde stand van 0-1 is gestaakt.

Op de andere velden ging het er een stuk sportiever aan toe, zo verloor Elsweide in dezelfde klasse (5E) thuis met 1-2- van Ewijk. In 3C pakte SML knap een punt tegen de ongenaakbare koploper DVC’26 uit Didam. Op de Bakenberg werd het 1-1. FC Presikhaaf liet thuis in 3D kostbare punten liggen tegen laagvlieger Leones: na 90 minuten was het 2-2.

AZ2000 reisde in 4F af naar Ede voor een uitwedstrijd bij medekoploper Fortissimo. De gastheren lieten duidelijk zien wie de sterkste was: 4-0. VDZ ontving op ’t Cranevelt Elsitha uit Elst en opnieuw noteerden de Arnhemmers een teleurstellend resultaat: 1-2. MASV deed het thuis beter tegen ONA’53 uit Wageningen: 2-0. De zuidelijke stadsderby tussen Arnhemse Boys Schuytgraaf en Eldenia eindigde in een duidelijke 0-3-zege voor de Eldenaren. Sportclub Oranje tenslotte won thuis met 3-2 van Driel.

De ongenaakbare koploper Arnhemia speelde in 5D verrassend met 2-2 thuis gelijk tegen laagvlieger Loo. ESCA in 6F pakte de volle buit in Ellecom bij EDS dankzij een 0-2-zege.

Zaterdag
Op zaterdag kreeg ESA in 3A bezoek van Otterlo. De bezoekers hadden de overhand, maar wisten dat niet in cijfers uit te drukken: 3-3. De Arnhemse doelpunten kwamen op naam van Tom van Vessem, Mitch Legerstee en Stephan Gezius. In 4A boekte ESCA een bijzonder knap resultaat tegen De Treffers uit Groesbeek. In de eerste helft kreeg de thuisclub volop kansen, maar bleef het beperkt tot 1-0 door een treffer van Tim Houweling. In de tweede helft kwam De Treffers langszij (1-1) en bij die stand bleef het. Een uitgebreid verslag staat op de website van ESCA.

In 4B kreeg Arnhemia thuis een afstraffing tegen Harskamp: 1-5. Stefan Bierman tekende in de slotminuut voor de enige Arnhemse treffer. Voor Elsweide stond er een uitwedstrijd bij Ede/Victoria op het programma. De gastheren speelden het grootste deel van de wedstrijd met tien man en daardoor had Elsweide relatief weinig moeite het volle pond mee naar huis te nemen: 0-2, met doelpunten van Jurgen Stolk en Rob Bouma. Sportclub Oranje won met de hakken over de sloot bij rode lantaarndrager Wodanseck: 1-2.

Met dank aan Wim van Koppenhagen (webmaster De Paasberg) en Jurrien Schouten (ESCA-1, zaterdag) voor de aanvullende informatie.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Dertiende ronde Arnhemse voetbalamateurs: De Paasberg-Echteld gestaakt, politie arresteert speler"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*