Woensdag 4 mei: dodenherdenking Arnhem

Arnhem staat woensdag 4 mei stil bij de Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, en de slachtoffers die in de jaren erna tijdens oorlogsmissies vielen. Gedurende de dag vinden er verschillende herdenkingsplechtigheden plaats.

Om 13.30 uur is er een herdenking in de Bakkerstraat. Hier werden tijdens de Slag om Arnhem, op 19 september 1944, burgers gefusilleerd door de Duitsers. Dit was een vergeldingsmaatregel voor het helpen van Engelse troepen, die op dat moment nog vochten bij de Rijnbrug.

Om 14.15 uur is er een kranslegging aan de Utrechtseweg. Tussen Artez en museum Arnhem staat het beeld ‘De vrouw in oorlogstijd’. tijdens de herdenking wordt stilgestaan bij de onverzettelijkheid van vrouwen tegenover de bezetter tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De ‘officiële’ dodenherdenking begint woensdag 4 mei om 18.30 uur met een korte dienst in de Walburgiskerk. Vanaf 19.15 uur wordt er verzameld in de Stadhuishal van het stadhuis. Rond 19.45 uur trekt de stoet in stilte naar het beeld ‘De Verwoeste Stad’, aan de zijkant van de Eusebiuskerk. Hier worden kransen gelegd en om 20.00 uur twee minuten stilte gehouden. Aansluitend is er in de Eusebiuskerk een herdenkingsconcert.

Foto: Haber Arnhem.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Woensdag 4 mei: dodenherdenking Arnhem"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*