Wederopbouwflats zuidelijke binnenstad tegen de vlakte

Het Kerkplein wordt binnenkort een heel stuk groter! Tenminste: dat zou je bijna denken. Binnenkort gaat een groot gedeelte van het bouwblok op de hoek van de Rodenburgstraat en de Broerenstraat tegen de vlakte. Op de plek van de gesloopte wederopbouw moeten stadswoningen, winkels en appartementen verrijzen.

Afgelopen week heeft de gemeente het bestemmingsplan voor het bouwblok bekend gemaakt. Het bestemmingsplan ligt nog tot en met 10 juni ter inzage.

Afgelopen jaar werd al een groot gedeelte van de bebouwing aan de westkant van de Rodenburgstraat gesloopt. Sloop was noodzakelijk om het parkeerterrein op de Trans uit te breiden. Binnenkort gaat ook de laatste wederopbouwflat aan de westkant van de straat tegen de vlakte. De gerenoveerde flat aan de andere kant van de Rodenburgstraat blijft staan.

Op deze plek moeten stadswoningen verschijnen. De kavels aan de Rodenburgstraat worden rechtstreeks verkocht aan particulieren die hier naar eigen wens een rijtjeswoning kunnen bouwen.

Soortgelijke kavels aan de Nijhoffstraat in Arnhem waren zeer snel verkocht. Hoewel zich voor de kavels aan de Rodenburgstraat al diverse geïnteresseerden gemeld hebben, zijn er nog een aantal kavels te koop.

De gemeente is van plan om aan de zuidzijde van de Trans en in de Nieuwstraat appartementen te bouwen. Daar is op dit moment nog geen ontwerp voor. Overigens wordt niet de gehele bebouwing van het bouwblok gesloopt. De bebouwing op de hoek Nieuwstraat-Broerenstraat blijft staan en zal grondig opgeknapt worden.

De plannen maken deel uit van het ambitieuze plan van wethouder Gerrie Elfrink om de zuidelijke binnenstad te vernieuwen.
Andere onderdelen van dit plan zijn onder meer de bouw van woningen en een filmhuis op het Kerkplein, het verplaatsen van de markt, het autovrij maken van het Marktplein, de herinrichting van de openbare ruimte, de realisatie van een nieuw Slag om Arnhem-paviljoen, een ruimere parkeerplaats op de Trans, de realisatie van studentenwoningen in het voormalige UWV-kantoor, de bouw van een supermarkt en woningen tussen Rozet en de parkeergarage, de bouw van stadswoningen in het Paradijs, een nieuwe ingang voor Theater aan de Rijn en het naar boven halen van de Jansbeek.

foto: gemeente Arnhem

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Wederopbouwflats zuidelijke binnenstad tegen de vlakte"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*