Duurzaamheidslening voor woning-eigenaren

Woning-eigenaren in Arnhem kunnen sinds 1 juli van dit jaar bij de gemeente een duurzaamheidslening aanvragen. Die lening is bedoeld om energiebesparende maatregelen te kunnen realiseren en om zonnepanelen aan te schaffen. Hiervoor is in het kader van het programma New Energie made in [Arnhem] € 1.000.000 beschikbaar.

De leningen zijn bedoeld voor particuliere eigenaren en voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Het minimale leenbedrag is € 2.500 en maximaal € 25.000 tegen een vergoedingsrente van 1,6%. De gemeente wil door middel van het programma energiebesparingen en de opwekking van duurzame energie stimuleren. Aanvragen voor leningen worden op volgorde van ontvangst afgehandeld, waarbij geldt dat het verstrekken van leningen stopt als het beschikbaar gestelde bedrag voor de te verstrekken leningen op is.

Om gebruik te maken van deze mogelijkheid moet het aanvraagformulier worden gedownload en ingevuld. Hulp bij het invullen van de aanvraag of onafhankelijk advies over zonnepanelen kan bij het Energieloket van Rijn en IJssel worden ingewonnen. Op www.zonatlas.nl/arnhem kunnen woning-eigenaren zelf een voorlopige beoordeling doen van de geschiktheid van het dak van hun woning voor het plaatsen van zonnepanelen en de mogelijke opbrengst of terugverdientermijn berekenen.

Bron: Website gemeente Arnhem

 

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Duurzaamheidslening voor woning-eigenaren"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*