Duurzame Dinsdag: De dag dat de samenleving met antwoorden komt

Op 6 oktober, Gelderse Duurzame Dinsdag, neemt gedeputeerde Annelies van der Kolk het koffertje vol Gelderse duurzame initiatieven in ontvangst. Daarna presenteren Gelderse initiatiefnemers hun duurzame ideeën, optimaal voorbereid door een workshop. Geïnteresseerden kunnen zich online aanmelden om aanwezig te zijn bij deze presentaties.

Jaarlijks vindt, twee weken voor Prinsjesdag, Duurzame Dinsdag plaats. Het Duurzame Koffertje, gevuld met duurzame initiatieven vanuit de samenleving, wordt dan aangeboden aan het kabinet om deze door de verschillende ministeries te laten ondersteunen. De beste initiatieven ontvangen prijzen ter ondersteuning van de realisatie.

Gelderse Duurzame Dinsdag: 6 oktober 2009
Gelderse initiatiefnemers krijgen speciale aandacht tijdens de Duurzame Dates op 6 oktober in de Kaardebol, centrum voor Duurzaamheid te Zutphen. De Duurzame Dates bieden initiatiefnemers op lokaal niveau een podium en koppelen hen aan partijen met kennis en contacten om hun duurzame initiatieven verder te helpen.

Workshop voor initiatiefnemers – opmaat voor 6 oktober
Tijdens een workshop op 24 september leerden Gelderse initiatiefnemers hoe zij hun initiatief nog beter onder de aandacht kunnen brengen. Marlies Leupen van Marlies Leupen projecten hielp de Gelderse initiatiefnemers in het authentiek presenteren. Menno Kuiper van MVOplossingen adviseerde over de aansluiting met de duurzaamheidagenda, en een goede invulling van People, Planet en Profit: de pijlers van duurzaamheid. Provincie Gelderland was gastheer voor deze workshops. ‘Een leerzame dag met een uitzicht op werkelijke groei en/of realisatie van je initiatief!’ Zo vatte Bert-Jan Meijer van Verkeerslichten.info de dag samen.

Duurzame presentaties bijwonen
Ben je benieuwd geworden naar de duurzame initiatieven die leven in Gelderland? Draag je duurzaamheid een warm hart toe en wil je jouw kennis, connecties en advies graag delen met duurzame ondernemende initiatiefnemers? Meld je dan nu aan voor de Duurzame Dates. Je bent van harte welkom om als adviseur in de zaal te zitten. Tijdens de afsluitende netwerkborrel is voldoende gelegenheid om met de initiatiefnemers verder te praten. Er zijn experts aanwezig op het gebied van communicatie, (startend) ondernemerschap, energie en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Direct aanmelden
Aanmelden kan snel en eenvoudig op de website.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Duurzame Dinsdag: De dag dat de samenleving met antwoorden komt"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*