Doelpuntenregen in vierde speelronde Arnhemse voetbalamateurs

De doelpunten vielen als rijpe appelen in de vierde speelronde van het amateurvoetbal. Vuurwerk was er bij voorbeeld in de Arnhemse klasse 4F met twee onvervalste zevenklappers. Arnhemse Boys, dat sinds de ledenvergadering van dinsdag 22 september jl. officieel als Arnhemse Boys Schuytgraaf opereert, versloeg thuis Fortissimo uit Ede met 7-1 en dat terwijl de thuisploeg een groot gedeelte van de tweede helft met tien man speelde. VDZ deed het nog een graadje beter door even verderop in Elden de derby tegen Eldenia met 0-7 te winnen.

De andere derby tussen AZ2000 en MASV eindigde in een 1-1-gelijkspel. Sportclub Oranje kwam nog wel op voorsprong tegen Edesche Boys door een treffer van Leroy Lamsberg, was de bovenliggende partij, maar verloor uiteindelijk toch met 3-1. De laatste Arnhemse vertegenwoordiger in deze klasse, Eendracht, verloor in Elst met 2-0 van Elistha.

FC Presikhaaf verloor in 3D de topper bij Alverna in Wijchen met 3-1. De andere Arnhemse club in de derde klasse, SML dat uitkomt in 3C, boekte een knappe en krappe zege bij FC Eibergen: 0-1.

In 5D haalde Arnhemia thuis fors uit tegen Sportclub Doesburg: 8-0. In 5E profiteerde SV De Paasberg in Renkum van een off-day bij RVW. De ploeg counterde er lustig op los en won met 1-5 met treffers van Anwar Chikri, Michael Weggemans, Roy van Veen, Jaimy Cornelissen en Niyasie Gönkal. In dezelfde klasse speelde Elsweide met 0-0 gelijk bij Sportclub Valburg.

In 6F tenslotte boekte ook ESCA een opmerkelijke zege. In Giesbeek werd bij GVC met 3-8 gewonnen.

Bij de zaterdagelftallen viel een uitslag in het oog: het eerste elftal van Arnhemia werd in 4B volledig van de mat gespeeld door SDS’55. De teller stopte in Wekerom na 90 minuten bij een stand van 11-0. Grote man bij de thuisclub was Jos van Harten die 4 keer doel trof. Sportclub Oranje verloor op De Bakenhoff met 1-2 van DUNO uit Doorwerth. Elsweide won thuis van Wodanseck met 4-0 en staat daardoor nog steeds op een maximale score.

ESCA pakte in de thuiswedstrijd tegen Brakkenstein een punt dankzij een 2-2-gelijkspel, nadat de ploeg met 2-0 had voorgestaan via treffers van Jeffrey Stoffels en Tim Houweling. In 3A was koploper VVOP te sterk voor ESA, de Arnhemmers keerden huiswaarts met een 3-0-nederlaag op zak.

Met dank aan Wim van Koppenhagen (De Paasberg) voor de aanvullende informatie.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Doelpuntenregen in vierde speelronde Arnhemse voetbalamateurs"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*