Ecowijk De Kiem bouwt 77 woningen in Schuytgraaf

Ecowijk De Kiem in Schuytgraaf gaat dit jaar van start. Toekomstige bewoners tekenen eind deze maand een projectovereenkomst met de gemeente Arnhem. Het gaat dan om de bouw van de eerste 77 woningen.

Arnhem Direct publiceerde oktober vorig jaar al een artikel over de startbijeenkomst van dit initiatief. Via de website van Ecowijk De Kiem wordt gemeld dat de deelnemers aan dit initiatief erg blij zijn met dit resultaat. Er worden nu 27 woningen meer gebouwd dan oorspronkelijk met de gemeente was afgesproken.

Het project is opgedeeld in tien ontwerpteams die ieder een eigen woningontwerp voor ogen hebben. Met het tekenen van een overeenkomst kunnen zes van de tien teams aan de slag gaan met de realisatie van een woning die aan diverse duurzaamheidseisen zal gaan voldoen.

De woningen die worden gebouwd hebben namelijk ieder een uniek duurzaamheidsthema, zoals het gebruik van natuurlijke bouwmaterialen, maar in ieder geval als basis het zogenaamde ‘Nul op de meter’ principe, waarbij er een balans is tussen verbruikte en opgewekte energie.

Een belangrijk aspect bij ontwerp en realisatie is dat de toekomstige bewoners in alle fasen van het project kunnen meepraten. In oktober vorig jaar was het streven om in een eerste bouwstroom 50 woningen te realiseren. Dat worden er nu 27 meer dan eerst werd gedacht.

Vier ontwerpteams bouwen nog niet. Het initiatief Ecowijk De Kiem kan zich, net zoals de geïnteresseerden in de betreffende woningen voorstellen dat dit een teleurstelling is. Onbekend is of deze woningen in een latere fase alsnog gebouwd kunnen worden. De gemeente stelt op dit moment van niet.

De Kiem’s initiatiefnemer, DNA in de Bouw, gaat hierover verder met de gemeente Arnhem spreken. Deze maand zullen geïnteresseerden voor die woningen verder op de hoogte worden gesteld over de voortgang.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Ecowijk De Kiem bouwt 77 woningen in Schuytgraaf"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*