Een Arnhemmer die de Giro-etappe in Arnhem wint? Het k√°n!

Vandaag start in Apeldoorn de Giro d’Italia. Morgen start de etappe op het Kerkplein en eindigt in Nijmegen. Overmorgen finisht de Giro in Arnhem. Zou het niet geweldig zijn als de etappe naar Arnhem gewonnen wordt door een Arnhemmer? De kans dat dat gebeurt is niet groot, maar het k√°n.

Tussen de 198 renners die van start gaan in de Giro, rijdt één Arnhemmer: Maarten Tjallingii. Tjallingii is van geboorte een Fries, maar woont tegenwoordig in Arnhem. Het zou geweldig zijn als Tjallingii zondag als eerste over de meet komt op de Velperbuitensingel.

“Het zou een jongensdroom zijn die uitkomt”, beaamt Maarten Tjallingii tegen Omroep Gelderland. “Maar de kans dat het gebeurt is niet groot. Overal winnen sprinters. Het zal heel moeilijk worden om een massasprint te voorkomen.”

Tjallingii, die rijdt voor het Team LottoNL-Jumbo, rijdt de Giro d’Italia nu voor de vijfde keer. De Arnhemmer, 38 inmiddels, is bezig aan zijn laatste seizoen als profrenner. Deze zomer stopt hij met wielrennen. Het winnen van de etappe naar Arnhem zou het gedroomde afscheid zijn.

Tjallingii: “Het is mijn afscheidswedstrijd in eigen land. In eigen stad zelfs. Het is wel heel mooi om daar voor te gaan.”

Hoewel de kans groot is dat de etappe uitdraait op een massasprint, heeft Maarten Tjallingii één groot voordeel: hij kent het parcours als geen ander. “Ik ken natuurlijk elke bocht en elke steen. Dus als ik een beetje ruimte krijg in de finale, zou het kunnen. Het zou geweldig zijn.”

Foto: Maarten Tjallingii en sport-wethouder Gerrie Elfrink bij de onthulling van de Piazza Tjallingii op de Paasberg.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Een Arnhemmer die de Giro-etappe in Arnhem wint? Het k√°n!"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*