Wielercafé in Rembrandt en Dudok

Wielrennen is leuk, maar voor veel mensen is praten over wielrennen nog veel leuker! Dit weekend wordt zowel in stadsbioscoop Rembrandt als in Dudok een wielercafé gehouden.

Het Literair Wielercafé in Rembrandt begint zaterdag 7 mei om 20.00 uur. De entree is gratis. Te gast in Rembrandt zijn wielerjournalist Bert Wagendorp en schrijver/psycholoog Martijn Veltkamp. Van Veltkamp verscheen vorig jaar het boek ‘De Verborgen Motor’. Daarin analyseert hij met aansprekende voorbeelden van toen en nu het waarom binnen het wielrennen: waarom heeft een kleine kopgroep een grotere kans van slagen dan een grote kopgroep?

Hoe kan het dat renners van TI-Raleigh het wielrennen lange tijd domineerden en dat Henk Lubberding als luxeknecht een palmares heeft waar de gemiddelde kopman voor zou tekenen? Veltkamp heeft op die vragen het antwoord.

Bert Wagendorp schreef in 2013 de roman ‘Ventoux’. Ventoux vertelt het verhaal van vier vrienden die op hun racefiets de Mont Ventoux beklimmen, zoals ze dat dertig jaar eerder ook al hadden gedaan. Van Ventoux gingen binnen een half jaar 100.000 exemplaren over de toonbank.

Ventoux werd verfilmd met in de hoofdrollen onder andere Kasper van Kooten en Wilfried de Jong. Deze film is deze week iedere avond vanaf 18.00 uur te zien in Rembrandt.

Wielercafé Dudok
Op zondagavond 8 mei, na de etappe die in Arnhem finisht, wordt vanaf 20.30 uur ook in Dudok een wielercafé georganiseerd. Presentator Jeroen Wielaart praat dan met Jeroen Blijlevens, Kenny van Hummel, Anna van der Breggen, journalist Renate Verhoofstad en columnist Frank Heinen over de Giro d’Italia.
Muziek wordt verzorgd door singer-songwriter Collin Hoeve.

Kaarten voor het wielercafé kosten 5 euro. Dat is inclusief één consumptie. Bezoekers kunnen tijdens het Wielercafé meedoen aan een wielerquiz.

Foto: Ventoux (film).

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Wielercafé in Rembrandt en Dudok"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*