Een optreden van The Opposites is topsport

{

Met koude spieren en goede zin komen we een gevulde Luxor binnen. MC Fit van de Flinke Namen is al bezig met de warming-up voor de wedstrijd die komen gaat. Fit blijkt een aangename verrassing en krijgt de zaal goed mee. De voorprogramma’s worden steeds beter lijkt het wel. De Luxor raakt alleen maar voller, op het balkon staan de mensen ook nog rijen dik. In de zaal hangt een gezonde spanning. Tegen mijn verwachting in is het publiek wat ouder, dat heeft misschien met de donderdagavond te maken. Ook zijn er veel vrouwen in de zaal, dat is ook wel eens anders bij hiphopconcerten.

Maar ook al is het donderdagavond, de zaal is stijf uitverkocht en heeft er zin in. Waar zouden The Opposites mee openen? Een nieuw nummer of een klassieker? Twee lasers schieten aan en kaatsen af op de discoschedel die boven het podium hangt. De eerste tonen van het “begrafenisanthem” ‘Droom, Denk, Doe’ klinken door de zaal. Voorzichtig worden de eerste dansjes gedaan.

De lasers blijven doorschieten door de zaal, de schedel verlicht de zaal. Naast de felgekleurde lichtflitsen vult het plezier van Twan en Willem, zoals Big2 en Willy heten, de ruimte helemaal. Het spat echt van het podium af. De lach is vooral niet van Big2’s gezicht te krijgen. De versie van The Opposites van Doe Maar’s ‘Belle Helene’ volgt. Maar niemand komt voor de rustige tracks. De meer dan vijf miljoen Youtube-views op ‘Thunder’ laten zien waar de kracht van The Opposites zit. Keihard knallen dus.

Dat doen de twee. De zaal doet mee. De zaal moet harder. De zaal gaat harder. De handjes moeten hoog en van links naar rechts. De zaal gaat in tweeën en beukt op elkaar in. Willem surft niet over de crowd maar loopt erover heen. Hij wordt letterlijk op handen gedragen en de kleine man torent overal bovenuit. Er volgen circlepits (dat gaat ongeveer zo) en nog meer hits, hits, hits. Nu heeft ook iedereen in het publiek een lach van oor tot oor op het gezicht. In Nederland hiphopland is er op dit moment niemand groter dan deze twee heren. Gesloopt en bezweet verlaten we de zaal met geweldig gevoel en grote grijns op onze gezichten. Ik hoop dat ze snel weer komen en dat ik de Opposites-in-Luxor-Live-hattrick kan scoren.

Wat een feest.

Het hele optreden op Lowlands staat trouwens op Youtube, dan krijg een klein beetje een idee hoe het eraan toe gaat bij The Opposites.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Een optreden van The Opposites is topsport"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*