Eerste ronde Ambitus Orgelconcours voor jongeren op 19 november in de Eusebius

De eerste ronde van het prestigieuze nationale Ambitus Orgelconcours voor Europese jongeren gaat zaterdag 19 november 2016 om 9.30 uur van start in de historische Eusebiuskerk in Arnhem. Met 20 winnaars uit de voorronde uit binnen- en buitenland én een jury van befaamde Nederlandse organisten belooft de eerste ronde een dag met spanning, maar vooral veel prachtige en gevarieerde orgelmuziek te worden. Het Ambitus orgelconcours bestaat uit drie officiële rondes en een voorronde.
Ambitus is er trots op dat de volgende toporganisten: Bernard Winsemius, Hans Leenders, Arjen Leistra en Kees van Eersel de eerste ronde jureren. Per ronde verschillen de juryleden. De jury beoordeelt het spel op onder andere muzikale voordracht, techniek en programmakeuze.
De deelnemers spelen zelfgekozen muziekstukken van uitsluitend Jan Pieterszoon Sweelinck en werken uit de Duitse romantiek. Om 9.30 uur start het concours met categorie C in de leeftijd van 17 tot en met 21 jaar. Daarna volgt van 16.30 – 20.30 uur de categorie B in de leeftijd van 13 tot en met 16 jaar.
Na afloop van elke categorie weten deelnemers binnen een uur of ze door mogen naar de halve finale. Deze wordt op 11 februari 2017 in de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes gespeeld. De finale staat gepland op 24 juni 2017 in de Grote of Sint-Bavokerk te Haarlem.

De voorronde van het nationale Ambitus Orgelconcours werd gehouden op 4 juni 2016 op het Naberorgel in de Sint-Joriskerk te Amersfoort met 30 Europese jongeren. De namen van de voorrondewinnaars zijn:

Categorie B (8 deelnemers in de leeftijd t/m 16 jaar)
Scott Baks; Joël Haase; Rik Melissant; Kasimir Anapliotis; Steven Knieriem; Leanne Pul (oorspronkelijk categorie A); Auke Kieviet en Pieter van Tuijl.

Categorie C (12 deelnemers in de leeftijd 17 t/m 21 jaar)
Lukas Nagel; Jacob van der Tang; Martien de Vos; Toon IJzerman; Leendert Verduijn; Jan-Willem Jonkman; Cornelis den Ouden; Niels de Klerk; Ard-Jan Koster; Jos Maters; Leendert van Tuijl en Diederik Blankesteijn.

Kijk voor meer info op: www.ambitusfoundation.org

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Eerste ronde Ambitus Orgelconcours voor jongeren op 19 november in de Eusebius"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*