Eldenia vermorzelt koploper Edesche Boys met 0-8

Eldenia heeft in de zevende speelronde van de voetbalamateurs een ongekende middag beleefd. In de “Arnhemse” klasse 4F vermorzelde de hekkensluiter koploper (tot vandaag) Edesche Boys in Ede met maar liefst 0-8. De doelpunten van de Eldenaren kwamen op naam van Kevin Peters (twee keer), Brian van Schooten, Marvin Buurtsema, Vincent Saenen (twee keer), Joris Rickhof en Tim Awater.

Eendracht kreeg in deze klasse bezoek van een andere vereniging uit Ede, Fortissimo. De blauw-witte ploeg keek lang tegen een achterstand aan, maar via Hidir Erdogan (een minuut voor tijd) en een treffer van Michael de Kinkelder in de negende (!) minuut van de blessuretijd werd het 2-2.

De stadsderby tussen MASV en VDZ eindigde in een 3-2-overwinning voor MASV, dat daardoor de leiding nam in deze klasse. Op de Bakenhof deelden Sportclub Oranje en Arnhemse Boys Schuytgraaf de punten in een tweede derby: 1-1 na 90 minuten. AZ2000 won de lastige uitwedstrijd bij ONA’53 in Wageningen met 1-3.

SML blijft het boven verwachting doen in 3C. Deze week werd thuis met 2-1 gewonnen van WVV’34 uit Hengevelde. FC Presikhaaf presteert ook nog steeds uitstekend, maar dan in 3D. Dankzij een 2-1-overwinnning thuis op Union uit Nijmegen klom de ploeg naar een tweede plaats.

Arnhemia gaf in 5D op de Bakenhoff voetballes aan HC’03 uit Hoog Keppel: de gasten verloren kansloos met 4-1. Elsweide pakte in 5E zijn eerste overwinning van het seizoen. Thuis tegen Roda’28 uit Horssen werd met 2-1 gewonnen. De Paasberg zakte een plaats op de ranglijst. DSZ uit Beneden-Leeuwen was in Arnhem met 1-3 te sterk, omdat de gasten de kansen beter wisten te benutten. De enige treffer van de thuisclub kwam van de voet van Mitchel Smulders.

In 6F hield ESCA de 100%-score in stand door met 4-3 te winnen van Voorst. Een gelijkspel volgende week tegen Oranje Wit volstaat om de eerste periodetitel te pakken.

Zaterdag
Weinig succes voor de Arnhemse vertegenwoordigers in de vierde klasse B op zaterdag. Zij bleven alledrie na 90 minuten met lege handen achter. Arnhemia kreeg thuis met 1-4 klop van Ede/Victoria en blijft voorlopig puntloos op de laatste plaats staan. De Arnhemse treffer kwam van de voet van Stefan Bierman. Sportclub Oranje ging juist de Veluwe op voor de uitwedstrijd tegen Harskamp, maar beleefde weinig plezier aan die trip: een 3-0-nederlaag. Een paar kilometer verderop verloor Elsweide van mede-koploper SDS uit Wekerom met 4-1. De Arnhemse treffer kwam op naam van Robbin Bouwman.

In 3A boekte ESA een zwaarbevochten zege op Lunteren. Op Rijkerswoerd werd het 3-2, mar Arnhemse doelpunten van Mitch Legerstee en Stephan Gezius (twee keer). ESCA was in 4A uit kansloos bij vv Kesteren: 5-0.

Met dank aan Wim van Koppenhagen (De Paasberg) voor de aanvullende informatie.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Eldenia vermorzelt koploper Edesche Boys met 0-8"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*