Elfde speelronde Arnhemse voetbalamateurs: FC Presikhaaf pakt de kop in 3D

De weergoden zijn de KNVB in dit lopende seizoen bijzonder goed gezind. Dit weekend kwamen opnieuw alle amateurclubs in de regio Arnhem in actie. Het wekelijkse overzicht. FC Presikhaaf blijft in 3D vriend en vijand verbazen. De ploeg won zelf met overtuigende cijfers (1-5) bij Groesbeekse Boys en pakte de koppositie door een nederlaag van Orion. SML zag in 3C een einde komen aan een succesvolle reeks door een 2-1-nederlaag bij WVC in Winterswijk.

In 4F stonden er twee stadsderby’s op het programma. Op de Bakenhof speelden Sportclub Oranje en MASV met 1-1 gelijk, terwijl op de Drielse Dijk AZ 2000 een andere club uit Zuid, Arnhemse Boys Schuytgraaf met 3-2 versloeg. Eldenia was gastheer van Elistha uit Elst en bleef baas in eigen huis via een 2-0-zege. Eendracht ging op bezoek bij Driel, maar keerde met lege handen terug naar huis: het werd 3-1 voor de gastheer. VDZ tenslotte beet eindelijk eens een keer van zich af en won met 2-5 in Ede van Edesche Boys door doelpunten van Sander van der Drift, Rik van Hardeveld en Stefan Veerman (2 keer) en Martijn van Gessel.

In 5D liet koploper Arnhemia thuis aan hekkensluiter Worth Rheden ondubbelzinnig zien wie de sterkste was: na 90 minuten was het 7-1. De Paasberg ontving thuis Elsweide en ondanks een enorm veldoverwicht met veel kansen werd het slechts 2-1. De doelpunten van de thuisclub kwamen op naam van Aytag Taskoparan en Romario van Beek. Mete Aksoy had tussendoor voor de gelijkmaker gezorgd.

ESCA verloor in 6E de topper tegen Baakse Boys op Valkenhuizen met 1-2 en zag daardoor de tegenstander in punten langszij komen aan de kop van de ranglijst.

Zaterdag
Na een paar magere resultaten pakte ESA in en bij Hoevelaken in 3A weer eens de volle winst, zij het met minimale cijfers: 0-1 dankzij een doelpunt in de 93e (!) minuut van Mitch Legerstee. Arnhemia kreeg in 4B op De Bakenhof bezoek van DVOV en moest toezien dat de gasten de volle winst mee naar Velp namen: 1-2. De derby in deze klasse tussen Elsweide en Sportclub Oranje in Presikhaaf eindigde in een 2-2-gelijkspel.

ESCA ging in 4B op bezoek bij WVW in Weurt en na een doelpuntrijk duel namen de Arnhemmers drie punten mee naar huis: 3-7. De ESCA-treffers kwamen op naam van Michiel Schouten, Mitchel Gudden (penalty) en Tim Houweling, die maar liefst 5 keer doel trof. Klik hier voor een uitgebreid verslag.

(Met dank aan Wim van Koppenhagen (De Paasberg) voor de aanvullende informatie.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Elfde speelronde Arnhemse voetbalamateurs: FC Presikhaaf pakt de kop in 3D"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*