En Passant – Een zoektocht naar schrijvers en kunst in de Heemtuin

Zondag 28 augustus organiseert Schrijverscafé OSCAR in samenwerking met het Natuurcentrum Arnhem ‘En Passant’, een ontmoeting met schrijvers, kunstenaars en musici in de Stadsboerderij en Heemtuin Presikhaaf. De toegang is gratis.

ZOEKTOCHT NAAR SCHRIJVERS EN KUNST IN DE HEEMTUIN PRESIKHAAF

Schrijverscafé OSCAR, rondreizend in Arnhem en omstreken biedt een podium voor schrijvers, lezers en luisteraars. Maar dan anders. Het woord staat centraal en de diverse kunstdisciplines worden verbonden.

Wat gaat het publiek zien en beleven zondag in de Stadsboerderij en Heemtuin Presikhaaf?

(Het bericht gaat verder na het interview van RTV Arnhem’s Ster van Kooten met Lilian Regtvoort van Schrijverscafé Oscar.)

De Stadsboerderij
Van 13 tot 16 uur mogen kinderen van 4 tot 8 jaar op ontdekkingstocht naar het woord. Zij gaan kennis maken met het belang hiervan en hoe je er mee kunt spelen.

Een niet alledaagse poppenkast vertelt het actuele verhaal ‘Woordengevecht’ van schrijfster Lilian Regtvoort. De kinderen leren ook wat nu eigenlijk dichten is.

Er zal een Sprook genaamd de ‘Letterboom’ worden voorgelezen door schrijfster Barbara Charlotte Akkerman uit haar Sprokeboek.

De vertellers zullen daarnaast verhalen van bekende kinderschrijvers laten horen. Ook een heuse zweefmolen ontbreekt niet op deze middag, evenals stoepkrijt-tekenen.

De Heemtuin Presikhaaf
Van 16 tot 21 uur kunnen de bezoekers aan de hand van een plattegrond en met behulp van een dienstbare Woordenwacht op zoek naar Schrijvers en Kunst. Op verschillende plaatsen in de Heemtuin gaan schrijvers en dichters voordragen. Langs het Woordenpad staan gedichten en verhalen opgesteld om ter plekke te lezen en van te genieten.

Verder zullen kunstenaars op plotselinge plaatsen hun beeldende kunst tentoonstellen terwijl muzikanten de sereniteit van dit aards paradijs met hun akoestische klanken gaan omlijsten.

[Stadsboerderij en Heemtuin Presikhaaf zijn te vinden aan de Ruitenberglaan 4, 6826 CC Arnhem. De toegang is gratis.]

Reacties

Over de auteur

René Gademann
Een Mowl’etje [mo’wɛləcə] is een kort verhaal van exact honderdvijftig woorden. Het is bedacht en ontwikkeld door René Gademann die al sinds jaar en dag publiceert op www.mowl.eu. En elke zaterdag op Arnhem Direct. Kortgeleden is van zijn hand de thriller Colheita verschenen bij de Arnhemse uitgeverij Aquazz. Het boek is ook verkrijgbaar bij de boekhandel.

Wees de eerste die reageert op "En Passant – Een zoektocht naar schrijvers en kunst in de Heemtuin"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*