Foto expositie: Het bruist aan de Rijn

Ouderen dansen nog net zo graag als vroeger © Zefanja Hoogers

Culturele organisaties, zorginstellingen en ondernemingen in Arnhem die zich de afgelopen jaren hebben ingezet voor de kunst en cultuurbeleving van (kwetsbare) ouderen, ronden en periode af met een rondreizende foto tentoonstelling en kijken daarmee naar te toekomst.

Het bruist aan de Rijn

In maanden januari 2019 tot juni 2021, organiseerden samenwerkende partners uit Arnhem het programma ‘Het Bruist aan de Rijn’. Deze bonte verzameling van kunst- en cultuuractiviteiten voor 60+ en ouder, vormde de Arnhemse editie van ‘Age Friendly Cultural City’, een initiatief van het fonds Cultuurparticipatie, mede ondersteund door de Gemeente Arnhem.

Deelnemende organisaties waren: SWOA, Drie Gasthuizengroep, Pleyade, RIBW, MVT Arnhem,  Stadscompagnie Arnhem, Stichting Rijnstad, Humint Solutions, Phion Orkest van Gelderland & Overijssel, Museum Arnhem, Het Nederlands Openluchtmuseum en Rozet. De projectleiding was in handen van Rozet.

Kunst moet niet, kunst ontmoet

Gezamenlijk bereikten de partners meer dan 3000 ouderen. In deze foto-expositie vertellen enkele deelnemers én aanbieders over hoe zij op de activiteit(en) terugkijken. Het concept van de fotografie komt uit de koker van Humint Solutions. Zij zeggen daar over: ‘Kunst moet niet, kunst ontmoet: het doel van de foto’s was om niet alleen te laten zien wat kunst kan betekenen voor de kijker, luisteraar of deelnemer, maar ook om te laten zien hoe het mensen samen brengt die anders wellicht niet in elkaars wereld waren gekomen.’

Toekomst

Hoewel het project officieel is afgerond, zijn de betrokken organisaties zo enthousiast over de samenwerking dat zij op vrijdag 24 september in een convenant vastleggen zich samen hard te blijven maken voor waardevol en divers aanbod voor de ouderen in onze stad.

De foto tentoonstelling (fotografie Zefanja Hoogers) is te zien in Rozet vanaf 24 september t/m 8 oktober op de vijfde verdieping. Daarna zal de tentoonstelling rondreizen langs de partners als Drie Gasthuizengroep, SWOA en Pleyade.

Reacties