Weer Zien: ontmoeting tussen jong en oud

Ouderen en jongeren ontmoeten elkaar in taal © Zefanja Hoogers

Op zaterdagmiddag 2 oktober organiseren Rozet en partners een culturele inloop voor jong en oud in De Laar, waarbij zichtbaar wordt gemaakt dat er weer mooie dingen kunnen en gaan gebeuren. Corona is niet verdwenen, maar gelukkig kan er al weer van alles. Centraal deze middag, staat ontmoeting in taal tussen jongeren en ouderen. Maar er is nog veel meer te beleven.

Taal

Op deze zaterdagmiddag staat in het wijkgebouw van De Laar TAAL centraal. Voorafgaand aan de middag komen jongeren van PowerPlug NL (stimuleert, motiveert en activeert talentontwikkeling en ondernemerschap onder Arnhemse jongeren, door middel van coaching en het aanbieden van de nodige tools om zichzelf verder te ontplooien) drie keer samen met bezoeker van de SWOA (Stichting Welzijn Ouderen Arnhem): de generaties gaan aan de slag met poëzie en/of Spoken Word. Dat lijdt op 2 oktober mogelijk tot rap, maar het resultaat kan ook zonder muziek worden.

De middag heeft verder een doorlopend programma, trapt af met een performance van De Vloer (podiumkunsten) en we verwachten ook optredens van Urban Dance en Vitamina Latina: een middagprogramma rond taal en generaties, maar vooral Weer Zien!

Kunst als middel

Drie organisaties in Arnhem, SWOA, Stichting Rijnstad en Rozet zetten in een unieke samenwerking tussen welzijn en cultuur de herstart van veel activiteiten gezamenlijk luister bij. Dit doen zij met een programma dat als kern heeft: Kunst als middel en het samenkomen van verschillende generaties. Er was al ‘doe mee’ voorstelling in de Weldam Presikhaaf met dans en theater als centraal thema, op De Leuke Linde in Klarendal was er een ‘doe mee’ programma rond muziek.

Loop zaterdag 2 oktober gerust binnen en kijk of doe mee! De middag tussen 14u en 16u is dan verder opgeluisterd met een kleine informatiemarkt en gratis verse koffie met wat lekkers. Welkom!

 

Wijkgebouw (voormalig BSO) De Laar (Brabantweg 115), achter de sporthal, van 14u tot 16u.

Reacties