Fotoboek GROETEN UIT ARNHEM

Fotograaf Ronald Wilfred Jansen zocht tal van oude foto’s en prentbriefkaarten van Arnhem op in het Gelders Archief en maakte vervolgens van elke oude foto en prentbriefkaart een recente foto vanaf dezelfde plek, waar ooit een andere fotograaf werd ‘gegrepen’ door een bepaald straatbeeld, gebouw of natuurschoon.

Verdwenen en behouden

Het aanzien van de stad is de afgelopen eeuw erg veranderd. Waar ooit een herenhuis stond, staat nu een flatgebouw. Een kerk is nu een tentoonstellingsruimte geworden. Auto’s hebben koetsen verdreven. Waar ooit edelherten liepen, staan nu woningen. Wie goed kijkt, ziet echter nog oude gevels en straatpatronen. ‘Groeten uit Arnhem’ laat zien wat er verdwenen en behouden is in het centrum, de stadsrand en het buitengebied van de huidige gemeente Arnhem. Een en ander rijkelijk geïllustreerd met kaartmateriaal, krantenartikelen en advertenties.

Het boek is uitgegeven in zowel een paperback/zwart-wit versie als in een aanmerkelijk andere prijsklasse en in eigen beheer uitgegeven hardcover/fullcolour. Vooralsnog is het boek alleen via internet te koop.

Twee boeken van dezelfde hand

Het boek ‘Groeten uit Arnhem‘ is een vervolg/aanvulling op het in 2017 uitgegeven: ‘Arnhem Toen en Nu. De Historische binnenstad‘.

“Ik heb de boeken vooral gemaakt omdat ik Arnhem een mooie stad vind. Veel cultuur. Centraal gelegen. Nog wat oude monumenten. Groene omgeving, de parken en de Veluwe. Van 1987-2007 heb ik in Arnhem gewoond en kom er nog regelmatig, vooral de Veluwe trekt mijn aandacht.”

 

Titel Groeten uit Arnhem.
Ondertitel Honderd jaar veranderingen in de stad
Auteur Ronald Wilfred Jansen
Uitgever RWJ-PUBLISHING
Datum publicatie 5 februari 2019
ISBN 9789490482374
NUR 653
Druk en distributie PUMBO
Binding Hardcover
Druk Volledig kleur
Aantal pagina’s kleur 218
Papiersoort 200 grams  Machine Coated (silk)
Afwerking omslag Eenzijdig glanzend laminaat
Breedte in mm. 300
Hoogte in mm. 260

Reacties