Fotowandeling ‘026Photowalk’ op ‘Buitenplaats Koningsweg’

Foto: Dennis van Zuijlekom

ARNHEM – In oktober 2013 is op initiatief van Arnhem Direct de ‘026Photowalk’ van start gegaan. In het kader van dat initiatief wordt er voor fotografen, van amateurs tot en met professionals, maandelijks een fotowandeling in Arnhem of omstreken georganiseerd.

De volgende wandeling vindt plaats op zondag 30 april om 14:00 uur op de ‘Buitenplaats Koningsweg’. Iedereen die van fotograferen houdt is van harte welkom om aan de wandeling deel te nemen. Aanmelden is niet nodig en iedereen kan één √† twee uur kosteloos en geheel vrijblijvend meewandelen.

Volg de ‘026Photowalk’ ook op Facebook, Twitter en bekijk de foto’s op Flickr.

Over ‘Buitenplaats Koningsweg’

Het onduidelijke stuk Veluwe direct ten Noorden van Arnhem herbergt een onbekend maar ongekend fascinerende cultuurhistorie: Rond vliegveld Deelen ligt een zwerm van Hollandse namaak-dorpjes die eigenlijk door de Duitsers gebouwde legerbases uit WOII zijn.

Stap één van het ontwerp voor de herontwikkeling van twee van deze bases, Kamp Koningsweg Noord (KKN) en Zeven Provinciën (ZP), is het ‘helemaal terug de Veluwe in denken’ van dit gebied, midden in de EHS en naast de ingang van Nationaal Park de Hoge Veluwe.

Stap twee is dat de twee Duitse ‘dorpjes’ hierin uitgesneden worden, als ‘cultuurlijke’ enclaves te midden van de natuur, KKN vormgegeven als strakke campus, ZP als landbouwenclave, naar hun oorspronkelijke situatie; overige bebouwing ligt midden in de hei.

Ook in de architectuur wordt dit concept doorgezet: in de historische bebouwing worden de nodige nieuwe ramen en deuren ‘uitgesneden’, herkenbaar in glas en beton. Ook de nieuwbouw van verloren delen van de ensembles onderscheidt zich door deze materialisering duidelijk van de oude delen.

De toekomstige invulling van het terrein, met o.a. ateliers, kunstenaars en ontwerpers, een restaurant en stichting Landakt, maakt van dit gebied een culturele enclave die de relatie tussen Arnhem en de (Hoge) Veluwe versterkt en een tipje van de sluier oplicht van het bizarre, foute, maar zo lieflijk ogende verleden van dit gebied.

Bron: www.koningsweg.com. Opdrachtgever voor de toekomstige ontwikkeling van ‘Buitenplaats Koningsweg’ is Kondor Wessels Projecten (KWP).

Plankaart Masterplan Buitenplaats Koningsweg

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Fotowandeling ‘026Photowalk’ op ‘Buitenplaats Koningsweg’"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*