Gemeente sluit deal met Rijk over binnenstad

Om het winkelgebied in Arnhem te versterken heeft wethouder Ron K√∂nig (D66) van Economische Zaken afgelopen week zijn handtekening gezet onder de zogeheten ‘retaildeal’. Met deze deal bevestigt de gemeente haar doelstellingen om de binnenstad van Arnhem toekomstbestendig te maken.

Door haar handtekening te zetten krijgt Arnhem de gelegenheid om gebruik te maken van kennis, expertise en advies van het landelijk opererende retailteam. Daarnaast krijgt Arnhem de beschikking over een toolkit en toegang tot een netwerk van mensen en organisaties die werken aan de vitaliteit van winkelgebieden.

Arnhem is een van de 53 gemeenten die de Retaildeal hebben ondertekend. In de Retaildeal maken gemeenten afspraken met winkeliers, horeca, vastgoedondernemers, culturele instellingen en bewoners over het aanpakken van het winkelgebied en over kansrijke en kansloze winkellocaties.

Vooral het laatste is een punt van aandacht. Afgelopen jaren is de omzet van kledingwinkels, elektronicazaken en meubelboulevards afgenomen. Op dit moment staat 9 procent van de winkelruimte leeg, terwijl het totale vloeroppervlakte gestegen is met 11 procent.

Gerard Velthuizen, voorzitter Platform Binnenstad Arnhem over de Retaildeal: “De methodiek van samenwerking die wordt voorgesteld in de RetailDeal hebben we in Arnhem al opgestart door met alle belanghebbenden en de gemeente in verschillende werkgroepen samen te werken aan alle onderwerpen die ertoe doen. Het is daarbij niet meer ieder voor zich, maar detailhandel, horeca, cultuur, hotels, vastgoedeigenaren, grootwinkelbedrijf en overkoepelende ondernemersverenigingen werken actief met elkaar samen aan hetzelfde doel: Arnhem weer een stevige positie te geven in de Top 10 van meest aantrekkelijke binnensteden.”

Foto: Samen met zijn collega’s uit Apeldoorn en Baarn zet wethouder Ron K√∂nig zijn handtekening. (Foto: gemeente Arnhem.)

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Gemeente sluit deal met Rijk over binnenstad"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*