Duurzame en innovatieve oplossingen in mode bij Awearness Fashion Café

Tijdens het Fashion + Design Festival Arnhem organiseert Awearness Fashion op 16 juni van 14.00 – 17.00 uur voor de tweede keer het Awearness Fashion Café in samenwerking met ArtEZ Future Makers bij het Mode-Lab aan de Sonsbeeksingel 147 in Arnhem.

In dit interactieve café worden de nieuwste ontwikkelingen besproken op het gebied van duurzaamheid en innovatie in de textielindustrie o.a. eerlijke arbeid, vakmanschap, textielrecycling, maatwerk met behulp van 3D technologie, het opzetten van een social enterprise en de rol van de consument.

In een turbulente tijd waarin menselijke- en milieurampen gepaard gaan aan economische crises, proberen innovatieve kartrekkers in de mode op een slimme manier in te haken op de maatschappelijke behoefte aan duurzame oplossingen voor de mode-industrie. Maar hoe veranker je idealistische ideeën in een solide businesscase?

Vijf pioniers belichten in het Awearness Fashion Café hoe zij dat doen: Chaya Oosterbroek van fair tassenlabel Bagged for Good; Annemieke Koster van Enschede Textielstad die van Enschede weer een bloeiende textielstad wil maken maar dan wel duurzaam; Alexander de Groot & Bas Timmer (van de designslaapzakjassen voor daklozen) van Sheltersuit; Martijn Duk van ambachtelijke schoenfabriek i.o. Dukskoen en Karin Vlug, jonge modedesigner van researchproject Smart Fashion Production laat zien hoe je zonder te naaien en met zo min mogelijk materiaal, een nieuwe garderobe creëert.

Meer info over deelname: www.awearness-fashion.nl

Awearness Fashion is het onafhankelijke platform voor de promotie van duurzaamheid en innovatie in mode.

Foto: Rosa van Ederen.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Duurzame en innovatieve oplossingen in mode bij Awearness Fashion Café"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*