Gemeente verlengt ‘partnership’ met ArtEZ

Foto: Paul Clappers

ARNHEM- In 2014 hebben de gemeente Arnhem en ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten (ArtEZ) een eerste ‘partnership’ ondertekend. Die samenwerking wordt nu verlengd tot 2020.

Beide partijen hechten belang aan een nauwe samenwerking en willen daarmee de stad aantrekkelijker maken voor studenten en het creatieve en culturele profiel van Arnhem versterken.

De samenwerking heeft tot nu toe al een aantal resultaten opgeleverd. Zo is er een gezamenlijke introductiedag van de grond gekomen voor nieuwe studenten van ArtEZ, HAN en Van Hall Larenstein.

Arnhem was in beeld dankzij een grote straatkunsttekening (dichtregels) van ArtEZ-studenten, tijdens het passeren van wielrenners van de Giro Italia in Arnhem in 2016. Ook is ArtEZ beter en meer zichtbaar in de binnenstad in de vorm van werkplaatsen, exposities en shows.

Vier thema’s voor samenwerking

De komende jaren zal er op thematische wijze worden gewerkt aan de samenwerking tussen ArtEZ, de HAN en Van Hall Larenstein onder de noemer ‘Arnhem studiestad’, wat het eerste thema is.

Verdere uitbouw van het ‘Centre of Expertise Future Makers’ past bij het tweede thema ondernemerschap, kennis en onderzoek.

Een derde thema is internationalisering en diversiteit. Arnhem wil zich profileren als een aantrekkelijke studiestad voor studenten uit het buitenland.

Een vierde thema betreft de culturele keten. Daarbij gaat het vooral om het aangaan van samenwerkingen met andere culturele partners zoals Museum Arnhem, Oostpool, Introdans, Het Gelders Orkest en bijvoorbeeld de Sonsbeektentoonstelling en State of Fashion (2018).

ArtEZ is een belangrijke partner voor de gemeente Arnhem vanwege het stimuleren van kunst, cultuur en talentontwikkeling. Ook bedient ArtEZ de regionale arbeidsmarkt en creëert zij mogelijkheden voor jonge makers en zorgt voor verjonging en dynamiek in de stad.

ArtEZ op haar beurt heeft belang bij een aantrek­kelijke stad en goede faciliteiten voor haar studenten.

Op 29 juni zullen ArtEZ en de gemeente Arnhem tijdens de ArtEZ-finals het verlengde ‘partnership’ officieel ondertekenen.

Bron: Persbericht gemeente Arnhem

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Gemeente verlengt ‘partnership’ met ArtEZ"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*