Gezocht: Arnhemse sportkampioenen

Vrijdag 16 april vindt in de Stadhuishal de jaarlijkse huldiging plaats van de Arnhemse sportkampioenen van zowel teams van sportverenigingen als individuele sporters, die in 2009 een kampioenschap hebben behaald. Sportbedrijf Arnhem roept kandidaten op om zich nu voor deze verkiezing aan te melden.

Om voor de huldiging in aanmerking te komen, moet worden voldaan aan onderstaande voorwaarden:
~ het team moet van een in Arnhem gevestigde sportvereniging zijn;
~ een individuele sporter moet in Arnhem wonen, maar hij/zij mag wel lid zijn van een buiten de gemeente Arnhem gevestigde vereniging;
~ het team of de individuele sporter moet in 2009 een eerste plaats op een NK of een eerste, tweede of derde plaats op een EK of WK hebben behaald;
~ behaalde titels zijn erkend door een bij NOC*NSF aangesloten sportbond.

Naast deze verkiezing worden ook Arnhemse talenten uit een aantal sporten onder de aandacht gebracht. Bij de verkiezing van 2010 staan de volgende sporten in de schijnwerper: honk- en softbal, zeilen, roeien, G-sporten, paardensport, waterpolo, schoonzwemmen en wintersporten.

Voor de talenten, de jeugd tot en met 16 jaar, zijn naast de eerste twee bovengenoemde criteria twee andere criteria van toepassing:
~ de kandidaat heeft een eerste plaats op regionaal of districtsniveau (regio- en districtskampioenen) behaald;
~ de kandidaat heeft een tweede of derde plaats op nationaal niveau behaald.

Kandidaten kunnen worden aangemeld vóór 20 februari 2010 via twee aparte formulieren: een voor de kampioenen, een voor de talenten. Formulieren die helaas niet door middek van een verzendknop direct kunnen worden gestuurd.

De organisatie doet daarnaast een oproep voor een speciale presentatie: “We willen de Arnhemse sportkampioenen en talentjes dit jaar extra in het zonnetje zetten en de huldiging persoonlijker maken dan voorgaande jaren. Daarom vragen wij u leuke feitjes, mooie verhalen, actiefoto’s en weetjes over de behaalde kampioenschappen van de kampioen(en) en talentjes te mailen naar de contactpersoon. “ Een volgende keer gebruik maken van de mogelijkheden van allerlei digitale sociale media?

De huldiging van de kampioen en talentjes vormt de opmaat naar de Arnhemse Sportweek, die dit jaar wordt gehouden van 17 tot en met 23 april.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Gezocht: Arnhemse sportkampioenen"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*