Gouden Kalf op Willemsplein

© Zefanja Hoogers

Tot 18u vanavond staat er een enorm Gouden Kalf op het Willemsplein. Het imposante beeld van vier meter hoog en 1.500 kilo zwaar, belegd met bladgoud is normaal gesproken uitsluitend in Utrecht te bewonderen. Maar om ook de rest van Nederland alvast in de stemming te brengen van het Nederlands Film Festival brengt L’OR het iconische beeld dit jaar naar verschillende steden. 

In aanloop naar het jaarlijkse festival plaatst sponsor L’OR het indrukwekkende gouden beeld vandaag van 14:00 tot 18:00 uur op het plein. Bezoekers kunnen op de foto met het Gouden Kalf en genieten van een kopje koffie; het is tenslotte een sponsoractie.

De tour eindigt op 25 september met de plaatsing van het Gouden Kalf in Utrecht bij de Stadsschouwburg, waar vanaf 27 september de rode loperpremières plaatsvinden. De Stadsschouwburg is op 5 oktober tevens het podium van het L’OR Gouden Kalveren Gala, de slotavond van het NFF waar de meest prestigieuze filmprijzen van Nederland worden uitgereikt.

NFF-directeur Silvia van der Heiden: “Ik ben blij met de samenwerking die we met L’OR hebben. Hierdoor slagen we er al drie jaar in het L’OR Gouden Kalveren Gala tot een enorm succes te maken.” John Brands, general manager Jacobs Douwe Egberts Nederland, voegt toe: “Het Nederlands Film Festival is bekend van de uitreiking van de Gouden Kalveren. L’OR staat voor goud en eersteklas koffiebonen”. We zijn wat dat betreft een gouden match. We kijken dan ook erg uit naar het L’OR Gouden Kalveren Gala”.

Reacties