Griinta op de Posbank

Ruim 70 fans van sportverslaggever Maarten Tjallingii, in een vorig leven bekend als Tjallo – de Arnhemse superman op de fiets -, verzamelden zich vanmorgen bij Okimono, de maker van het Griinta 53 11 Edizione La Maglia Azzurra shirt ter ere van Maartens blauwe trui in de Giro d’Italia. De onthulling van deze Maglia Azzurra zou plaatsvinden op de Monte Tjallingii, in de volksmond ook wel bekend als de Posbank. Om zeker te weten dat iedereen deze onthulling met voldoende respect en griinta zou meemaken had Okimono een korte ploegenklimtijdrit georganiseerd. Exclusief toegankelijk voor houders van een van de Griinta shirts, die al dan niet voor of na de start waren geleverd.

griintarit8juli2016
Met in zijn kielzog ruim 70 renners, een bezemwagen, een cameradrone, een tv ploeg van Omroep Gelderland en een passerende politieauto nam Tjallo traditiegetrouw de kop om zijn volgers in een recordtijd bovenop de berg te parkeren. Voor de zekerheid stopte hij bij ieder stoplicht en elke drukke kruising, zodat niemand onderweg per ongeluk de afslag naar Parijs zou nemen. Nadat alle renners waren gepasseerd haalde hij vrolijk lachend zijn peloton weer in, waarbij iedereen onderweg een bemoedigend woord, een kleine fietstip of een volgende uitdaging meekreeg. Daarna ging hij weer als een raket naar voren, want boven op de berg vielen nog punten te verdienen en hoewel Maarten Tjallingii als wielrenner al een keer of zes definitief was gestopt, kun je als Tjallo zijnde op weg naar de finish op je eigen berg voor de zekerheid toch maar beter met 988 Watt op de pedalen voorop rijden. Iedere ontsnapte renner werd dan ook keurig terug gehaald, ook degenen die ondanks alle goede zorgen toch de verkeerde afslag hadden genomen. Na zijn zevende beklimming op één dag wist het peloton het zeker, ook hiervoor had Maarten een standbeeld verdiend.

Nadat hij ook de laatste renners op de top had afgezet nam hij daarom nog ruim de tijd om met iedereen naast het standbeeld van Koning Griinta op de Monte Tjallingii op de foto te gaan.
standbeeld
De camera’s van Okimono en TV Gelderland snorden nog een uurtje door, totdat iedereen ook echt in beeld was gekomen (wordt vervolgd). Want het moest natuurlijk een fotofinish worden.
fotofinish
Griintaride01 (vanaf 9:25)

Reacties

Over de auteur

Arnhemse Jongens
Arnhemse Jongens is een coöperatie van coördinerend stralingsdekundigen. Terwijl andere stralingsdeskundigen zich vooral buigen over buitenaardse instraling, zetten Arnhemse Jongens zich in voor maximale uitstraling. Vooral stedelijke uitstraling, die tot ver voorbij Radio Kootwijk komt. Zingt u even mee? https://www.youtube.com/watch?v=TkOp6OOCKPQ “Deze overeenkomst is gelijkluidend aan de door de Belastingdienst op 22-09-2015 onder nummer 9011579855 beoordeelde overeenkomst.”

Wees de eerste die reageert op "Griinta op de Posbank"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*