Guus Tangelder Bigband Dubbelconcert

{

Voor dit programma van de Guus Tangelder Bigband (GTBB) kreeg tenorsaxofonist Ewout Dercksen carte blance. Hij koos er voor om enkele eigen arrangementen voor GTBB en tenorsax solo te presenteren. Daarnaast lanceert Ewout zijn onlangs uitgebrachte CD ‘Bigger Fish to Fry’. De recencies rondom deze CD zijn uitermate lovend. Aansluitend kunt u luisteren naar een compact programma door het kwintet Bigfish rondom de nieuwe CD.

Na de pauze zal de GTBB wederom acte de presence geven met als gastsolist Bert Boeren op trombone. Hij zal ondermeer composities ten gehore brengen zoals Emily, How Deep is the Ocean en All the Things you are. In de de bigband features voor ondermeer Bert Lochs, Gerlo Hesseling , Alex Jedig en Arjen Reeser in composities van Herbie Hanckock’s Dolfin Dance en en Jan Wessel’s Folklore.

Bigfish

Is een band die is in ontstaan in 2002 tijden de z.g. jazzjams die de Arnhemse tenorsaxofonist Ewout Dercksen vanaf die tijd leidt in Café De Kroeg in Arnhem.
Het veelvuldig en gedurende lange tijd gezamenlijk spelen tijdens die jazzjams heeft ervoor gezorgd dat de bandleden zeer goed op elkaar ingespeeld zijn en dat de band inmiddels een eigen geluid heeft ontwikkeld. Een eigen geluid/repertoire dat nu te horen is op de eerste CD “Bigger Fish To Fry” en waarover Tom Beetz in zijn recensie in Jazzflits schrijft:

“De meeste nummers zijn van zijn hand en vaak van uitzonderlijk hoog niveau. Een pakkender nummer dan ‘Bassloop’ met zijn lichte latin-groove is niet vaak geschreven in ons land. Dankzij het goede ritmetrio met Hans Kwakkernaat in een hoofdrol, de sterke composities en de vlekkeloze uitvoering is ‘Bigger Fish To Fry’ een van de aardigste Nederlandse mainstream jazz-cd’s van dit jaar geworden.”

Aanvankelijk als kwartet begonnen is Bigfish een aantal jaren uitgebreid door de komst van trombonist Bert Boeren. Met zijn komst was Bigfish compleet en dat is de reden waarom er nu (pas) in 20113 een CD is. Op de CD Bigger Fish To Fry staan 8 stukken geschreven door de bandleden en 1 bewerking van een Duke Ellington nummer. Bigfish bestaat uit Ewout Dercksen tenorsaxofoon. Bert Boeren trombone, Hans Kwakkernaat piano, Jan Flubacher bas en Florian Hoefnagels drums.

Guus Tangelder Bigband Dubbelconcert: dinsdag 3 december Grand Café Mahler Musis Sacrum Arnhem 21.30 uur

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Guus Tangelder Bigband Dubbelconcert"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*