Vitesse wint simpel van Cambuur Leeuwarden: 3-0

Vitesse heeft door een eenvoudige zege op Cambuur Leeuwarden de koppositie in de eredivisie in handen gehouden. In een koud en nog steeds maar matig bezet Gelredome (nog geen 17.000 toeschouwers) werd het 3-0 voor de thuisploeg via doelpunten van Marko Vejinovic voor rust (vanaf 30 meter) en Kevin Leerdam en Georgi Chanturia in de tweede helft.

Vitesse hoefde niet het uiterste van zichzelf te vragen tegen de moedige Friezen die nauwelijks gevaar konden stichten. Piet Velthuizen moest wat ballen van afstand tegenhouden en verder dan een schot voorlangs van Jody Lukoki ver in de tweede helft kwam Cambuur niet.

De rust werd bereikt met een 1-0-stand in het voordeel van Vitesse, door de treffer van afstand van Marko Vejinovic, zijn eerste doelpunt in dienst van Vitesse. Veel meer dan wat kleine kansjes kon Vitesse ook niet laten noteren.

Vlak na de rust werd het duel beslist. Kevin Leerdam tikte zijn vijfde seizoenstreffer binnen, nadat Davy Pröpper een corner van Christian Atsu had doorgekopt. De thuisploeg probeerde daarna frivool vaker doel te treffen, waarbij de grootste kans was voor Renato Ibarra. We moesten tot de slotminuut wachten voordat invaller Georgi Chanturia de eindstand op het bord zette: 3-0. Een even eenvoudige, als regelmatige zege. De ploeg wordt terecht door steeds meer mensen als een kandidaat voor de titel gezien.

Volgende week wacht het uitduel met het in hevig crisis verkerende PSV, wanneer dat duel ook wordt gewonnen is de kans groot dat Vitesse als herfstkampioen de winterstop ingaat. In dat geval zal de titelstrijd zich toespitsen op Vitesse en regerend landskampioen Ajax.