Heerlijk uit je dak gaan voor Ome Joop’s Tour

{

Het Groot Arnhems Benefiets Gala, onder die titel wordt op paaszaterdag 3 april a.s. nog éen keer een heerlijk swingend dansfeest georganiseerd. Na de vijf succesvolle benefietfeesten 2003- 2007 nog één keer alles uit de kast voor het goede doel, Ome Joops Tour.

Ome Joops Tour is een jaarlijkse fietsronde waaraan basisschoolleerlingen uit Arnhem en omstreken meedoen die verder geen vakantiemogelijkheid hebben. Het fietsinitiatief startte in 1950 in Arnhem, dat in wederopbouw was en waar Joop Legerstee zich ontfermde over de jeugd die het niet zo breed had. Joop organiseerde voor de jeugd sport- en spelactiviteiten; eerst voetbal in Sonsbeek, later tochten op de fiets en daaruit is deze kinderwielertocht door Oost-Nederland: Ome Joops Tour, ontstaan.

De organisatoren van “Ome Joop’s Tour” hebben door simpelweg te doen, een sleutel voor succes gevonden. De vrijwilligers van “Ome Joop’s Tour” investeren in een belangrijke, maar tevens, kwetsbare doelgroep. Tien dagen op de fiets; tien dagen lang inspanning en ontspanning; tien dagen lief en leed delen! Anderhalve week lang samen op het zadel, als investering om kinderen in het zadel te krijgen en te houden. Traditioneel aan het begin van de schoolvakanties mogen 180 jongens en meisjes 10 dagen met elkaar optrekken. In hun kielzog volgt een karavaan van verzorgers, helpers en begeleiders, Ook voor hen is de tiendaagse fietsvakantie een feest.

Inmiddels wordt de tour georganiseerd door Marcel Legerstee, de zoon van Ome Joop. Deze zomer, van 25 juli tot en met 4 augustus word dit fietsevenement voor kinderen voor de 60e(!) keer gehouden.

Organisator van de benefietavond, Bob Roelofs vertelt: “Organisator Marcel Legerstee verdient als geen ander steun, dit benefietfeest in het Posttheater zal hem weer veel lucht geven. De DJ Walter draait de lekkerste muziek, de Arnhemse coverband Cindikeet speelt de zaal plat en over de speciale act zal nog lang worden nagesproken. Kortom een avond waar je gewoon bij moet zijn!”

Wat? Arnhems Benefiets Gala
Wanneer? zaterdag 3 april, aanvang 20.00 uur
Waar? Posttheater
Entree? 10 euro

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Heerlijk uit je dak gaan voor Ome Joop’s Tour"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*