Historische Herberg en de Slag om Arnhem

De Slag om Arnhem wordt in september uitgebreid herdacht. Ook de Historische Herberg van 13 september besteedt er aandacht aan, met een bijzonder voorproefje van aan het onderwerp gerelateerde kunst.

Mythen

Historicus Jan Brouwer zal een aantal mythen rond de Slag om Arnhem weerleggen en aangeven wat de werkelijke doelen waren van de Operatie Market Garden.

Arnhem van slag

Doreen Hartman vertelt over het project ‘Arnhem van Slag’, waarin 400 leerlingen uit het basis- en het voortgezet onderwijs hebben gesproken met ooggetuigen die kind waren tijdens de Slag om Arnhem. Al hun opgedane indrukken en kennis hebben de leerlingen verwerkt tot gedichten en beeldend werk. De indrukwekkende en ontroerende resultaten van dit project zijn tot eind oktober 2019 te zien in de Eusebiuskerk. In de historische herberg krijgt u alvast een voorproefje.

Vergeten bombardement

Ten slotte is er aandacht voor een gebeurtenis, die door de Slag om Arnhem uit het collectieve geheugen is verdwenen, namelijk het vergeten bombardement van 22 februari 1944 op de Gasfabriek en de Rijnwijk. René Maassen vertelt het verhaal van zijn grootvader Lourens Baudoin, één van de 57 slachtoffers van het bombardement.

Historische Herberg Arnhem

Vrijdag 13 september, 17.00-19.00 uur, toegang gratis

Molenplaats Sonsbeek

Zypendaalseweg 24a

6814 CL Arnhem

026 4450660

www.molenplaatssonsbeek.nl

www.historischeherberg.nl

Reacties