Rozet in het teken van vrijheid

Van september t/m december staat in Rozet het thema ‘Op weg naar vrijheid’ centraal. Met een tentoonstelling en diverse activiteiten besteden we aandacht aan de Slag om Arnhem, die 75 jaar geleden plaatsvond.

Stripboeken

Zo vind je in Rozet een unieke expositie van verschillende, populaire middelen die de Slag om Arnhem uitbeelden: vanaf het 1e stripboek (1946) tot de nieuwste game (2018).

Langs de trappen zie je afbeeldingen uit diverse stripboeken – onder meer van striptekenaar Hennie Vaessen – maar ook dagboekfragmenten van jongeren die 75 jaar geleden de Slag van dichtbij meemaakten. In het Erfgoedcentrum is de tentoonstelling ‘(G)een kinderspel’ te zien, een samenwerking tussen Museum Arnhem en Erfgoedcentrum Rozet. Deze expositie toont onder andere de 8 meter lange wargame maquette van Arnhemmer Ludwig van Dijk.

Laat je tot slot in de hal verwonderen door de installatie van kunstenaar Marjolein Koot en beleef een sprookje over goed en kwaad.

Activiteiten

Voor jong en oud organiseren we tot het eind van het jaar diverse activiteiten die in het teken staan van de Slag om Arnhem. Van een lezing over de gewonde en gesneuvelde Duitse militairen van de Slag tot cartoontekenen voor kinderen. En van de film ‘Ik heb geluk gehad’ tot een wandeling langs vergeten militair erfgoed.

Meer informatie en het complete programma vind je op rozet.nl/vrijheid

Reacties