Historische gebeurtenis ten kantore van De Gelderlander

‘Nou vooruit, laten we niet te bescheiden doen. Historisch dat was het.’, zo begint de column van Tom Ruijfrok, chef redactie Arnhem van De Gelderlander in de krant van afgelopen zaterdag.

Hij doelde daar mee op het overleg dat afgelopen donderdagmiddag bij De Gelderlander op kantoor plaatsvond. Op initiatief van loslopend journalist (en geen onbekende hier op Arnhem Direct) Herman Spinhof zat er een bijzonder gezelschap rond de tafel. De griffie van de gemeenteraad van Arnhem, Tom Ruijfrok, Robert Wittenberg van café brasserie Dudok, Olga Godschalk , Pieter Pluijgers van RTV Arnhem en ik namens Arnhem Direct.

De succesvolle debatten in Dudok en het Posttheater in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen smaakten naar meer voor de mediapartijen en de gemeente heeft de behoefte de politiek meer zichtbaar te maken in de samenleving. Doel van het overleg was onderzoeken of en hoe er een structurele debatcultuur vormgegeven kan worden. Een debatcultuur die kan aanhaken bij de politieke, culturele, sportieve en economische actualiteiten.

Doordat de wens van alle partijen die van een levendige debatcultuur in Arnhem is, was het een overleg waarbij het ging over mogelijkheden en hoe een ieder daar een bijdrage aan zou kunnen leveren. Dat zijn ingrediënten voor vruchtbaar overleg. Na anderhalf uur overleggen was er een eerste opzet waar alle partijen zich in kunnen vinden en het blijft niet bij praten, we gaan ook gelijk doen. Medio mei vind tijdens de feestweek ter ere van de 7e verjaardag van Dudok het eerste debat plaats. De zgn concurrende lokale media gaan ieder vanuit hun eigen kracht bijdragen aan voor- & nabeschouwingen en live-verslaglegging.

Tom sluit zijn colum af met de historische opmerking: En om te laten zien hoe goed we het met elkaar kunnen vinden, gaan we al ons materiaal ook nog eens uitwisselen. Om zich tegelijkertijd hardop af te vragen of hij nu te hard van stapel loopt. Ik heb op Twitter al tegen Tom geroepen dat dat wat mij betreft niet te hard is. Als we allemaal bijdragen vanuit onze eigen kwaliteiten, kennis & kunde co-creëren we met elkaar een levendige multimediale debatcultuur in de stad.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Historische gebeurtenis ten kantore van De Gelderlander"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*