Hitterooster Park Open

Park Open op de Ronde Weide in het Sonsbeekpark, is dit jaar niet alleen minder en meer tegelijk (minder edities, meer programmering): ook de tijden zijn de aankomende editie aangepast op de ongekende temperaturen – een hitterooster op zondag 5 augustus! De programmering draait vanaf 15.00u. Lees de line-up:

“Swingen, zingen en meedromen op de Ronde Weide in Arnhem.  Met The Etta James Experience, Mono, Smoking Alaska, Morrès en Vincent MacDonald. Voor kinderen zijn er leuke dingen om te doen en de foodtrucks bereiden lekker eten. Water is er in overvloed, dus ook al stijgt de temperatuur: we houden het hoofd koel!”

15.00u Morrès

Morrès is een Nederlandse band uit Arnhem bestaande uit de muzikanten Thomas Calis (drums, achtergrondzang), Johan ‘basso’ Volman (bas & toetsen) en Anco Koens (leadzang & gitaar). Het recept: een stevige en stuwende ritmesectie, aangevuld met krachtige vocalen en melodieuze gitaarlijnen, resulteert in melodieuze power-pop met veel energie en dynamiek, van stevige rocknummers tot fragiele ballads – hier en daar wat jazzy invloeden.

16.30u Smoking Alaska

Dromerige gitaren met soms een lading distortion, een diepe en uitgebreide bas, een strakke drum en een unieke stem die zich samen tot een geheel mengen. Smoking Alaska brengt de sfeer hoog met hun grote variatie van zachte melancholische nummers tot harde alternatieve rock.

18.00u Mono

Recept Mono: Gooi een singer-songwriter in een grote kom. Stop daar zijn pakkende Nederlandstalige teksten in. Voeg er een strakke bass en drumline bij. Een snufje organ/piano chop. En een handvol melodieuze klanken waaronder een eetlepel blazers en een theelepeltje keys. Kruid ‘t met twee heerlijke backing vocals met een mespuntje rap. Geef àlles een rood-geel-groen reggaesausje en je hebt het recept van MONO. Een 7-koppige Reggaeband met Reggae in je moerstaal: M(artijn) O(nder) N(ieuwe) O(mstandigheden).

19.30u The Etta James experience

Een elfkoppige band die een ode brengt aan de in 2012 overleden Amerikaanse ‘grand lady of soul’ Etta James. Dat betekent een spetterende, swingende show met soul, blues, funk, rock’n roll en jazz.

In The Etta James Experience hebben elf ervaren muzikanten hun krachten gebundeld. Stralend middelpunt is de Arnhemse zangeres Floor Kraayvanger, Nederlands’ eigen ‘grand lady of soul, rock and rhythm & blues’.
Floor is al jaren een enorme fan van Etta James. Niet alleen om Etta’s indrukwekkende stem maar vooral ook om haar vermogen om in allerlei stijlen uit te blinken. Net zoals Floor dat zelf ook doet.

Het swingt als de bekende trein in de krakers Tell Mama, Something Gotta Hold On Me en Rock Me Baby. Of in jaren 50-swingnummers als Dance With Me Henry en Pushover. En er is tijd voor dynamische rustpuntjes in Etta James standards als At Last, Sugar On The Floor en I’d Rather Go Blind. Ballads waarin Floor eens te meer haar klasse laat horen.

Vincent MacDonald: in de pauzes

Vincent is een singer-songwriter die door de jaren heen in verschillende bands heeft gespeeld, zoals de New Sound Sistem reggaeband of de latingroep Bandera Latina, en heeft in diverse coverbands gespeeld en zangers/zangeressen begeleid op akoestisch gitaar.

Hij haalt zijn inspiratie uit iconische artiesten zoals Otis Redding, Ben Harper, Bob Marley en Jimi Hendrix. Bands zoals de Rolling Stones, Dire Straits en U2 maar ook moderne muzikanten zoals Ben Howard, John Mayer, Anderson Paak en Coldplay.

Zijn focus ligt op (moderne) soul, blues, folk en reggae.

www.parkopen.nl

 

Reacties