Hommelsepoort wenst medelanders Fijne Suikerfeest

De Hommelsepoort was eerder dit jaar en twee Ramadan’s verder, opgeschoond van zijn ‘Fijne Ramadan’ teksten. Maar nu wordt onze Islamitische medebewoners van de stad een Fijn Suikerfeest gewenst. Het Suikerfeest is aankomende donderdag en vrijdag, de anonieme Arnhemmer is maandagavond aan het werk geweest met zijn typische spelfouten. Sommige Klarendallers hopen dat het er nu een tijdje blijft staan, de reacties op Facebook zijn over het algemeen positief.

Klarendal – Sint Marten

De Hommelsepoort is de entree naar de wijken Klarendal en Sint Marten of andersom – vanuit die wijken naar de binnenstad. De ‘Fijne Suikerfeest’ teksten staan aan beide kanten van de spoorbrug en eerdere teksten (‘Di Fene Ramadan’ en ‘Fiyne Ramadan’) zijn gedurende de afgelopen jaren minimaal twee keer verwijderd.

Ondernemers uit het Modekwartier in Klarendal zijn er niet altijd even blij mee vanwege de slordige uitstraling. Een bewoner uit Sint Marten heeft in een eerder fase ook initiatief genomen om er een duurzaam hufterproof kunstwerk op te laten maken én er is een idee van begroeiing gepasseerd. Maar geen van de ideeën zijn uitgevoerd, vanwege zowel praktische als financiële redenen. De wijkkrant van Klarendal vroeg zich vorig voorjaar af: ‘Vooralsnog is dus nog onduidelijk of er zal worden gereinigd: dat zal afhangen van de kosten. En als er eenmaal gereinigd zal zijn is het de vraag of en voor hoelang het spoorwegviaduct verschoond blijft van graffiti.’ Dit waren dus maar enkele maanden, de vraag kan nu overnieuw gesteld worden.

Anonieme Arnhemmer

In Klarendal is eigenlijk wel zo goed als bekend wie de Anonieme Arnhemmer is die op zijn Klarendals de Hommelsepoort van deze graffiti voorziet. Maar niemand noemt zijn naam.

 

Reacties