Hoogvliet supermarkt komt definitief naar Lombok

Na jaren van onderhandelen en plannen maken is er eindelijk witte rook. Op de Utrechtseweg in de Arnhemse wijk Lombok komt een supermarkt van Hoogvliet. De Oosterbeekse projectontwikkelaar ArthurArmstrong heeft daartoe een overeenkomst getekend met de gemeente Arnhem.

Over de komst van de supermarkt is al vanaf 2012 veel te doen geweest. Eerdere plannen voor de bouw van een ondergronds supermarkt op het voormalige garageterrein van Hegeman aan de Utrechtseweg stuitten op grote bezwaren vanuit de buurt. Onder het motto ‘Geen shopbak in Lombok’ voerden buurtbewoners met succes actie tegen de bouwplannen. De plannen werden in 2013 door de gemeenteraad afgeserveerd.

Nadat de plannen werden aangepast en de buurt akkoord ging met het nieuwe plan, ontstond een conflict tussen de plannenmakers en de gemeente Arnhem over de verkeersafwikkeling. De gemeente eiste dat de projectontwikkelaars de kosten voor een ontsluitingsweg van de supermarkt voor haar rekening zou nemen. Daarover lijkt nu dan eindelijk overeenstemming te zijn.
Tussen de Oranjestraat en de supermarkt komt een doorgang. De gemeente Arnhem hoopt dat ook de winkels op de Oranjestraat hiervan profiteren.

Hoogvliet wil aan de Utrechtseweg een bovengrondse supermarkt bouwen met een vloeroppervlakte van 1.800 vierkante meter. Onder de supermarkt moet een parkeergarage komen.

Naast de vestiging van een supermarkt komt er detailhandel in de naastgelegen villa op de Utrechtseweg. Er komt bovendien ruimte voor horeca, ambachtelijke en dienstverlenende bedrijven en wonen.

Wethouder Ron K√∂nig is blij dat er een overeenkomst is. “Een braakliggend terrein krijgt een mooie bestemming. Er is behoefte aan een levensvatbare supermarkt in dit deel van de stad. En omdat het plan verbreed is zal het ook de wijkeconomie in Lombok een impuls geven.”

Helemaal rond is de komst van de Hoogvliet supermarkt nog niet. Voor de realisatie moet nog wel een bestemmingsplanprocedure door de gemeente worden gestart.

Door de komst van de vestiging van Hoogvliet zal de Spar-vestiging in de Oranjestraat verdwijnen. Dat gebeurt in goed overleg. Het huidige personeel verhuist mee naar de nieuwe winkel.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Hoogvliet supermarkt komt definitief naar Lombok"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*