House Rules in Arnhem – met ups en downs in de finale

De keuken van Astrid en Henk op de Hommelseweg stond op instorten. Financieel zou het niet lukken die op te knappen; reden om mee te gaan doen met het NET5 televisieprogramma House Rules! Volgende week is de finale en Astrid en Henk zitten daar in.

Wat kan ons gebeuren?

House Rules is een televisieprogramma waarbij vijf stellen o.a. elkaars huis verbouwen. De winnaar kan twee jaar hypotheekvrij wonen. Astrid was al langer fan van het House Rules: ‘Hoe leuk is het om samen met anderen deze reis te gaan maken! Wat kan ons gebeuren behalve een verkeerd kleurtje op de muur? En Henk en ik houden allebei van klussen, anders doe je niet mee.’ In februari stuurde Astrid een berichtje naar het programma, in juli startten de opnames. Astrid en Henk kijken nu terug op drie enerverende maanden en maken zich op voor de finale van 21 en 22 november.

Dit zijn wij!

De drie maanden waren gevuld met allerlei opdrachten in een bejaardentehuis, bij elkaars huizen en in een huis van een kijker. De verbouwingen gingen met ups en downs. De grote dip kwam in Amsterdam waar een kale woning werd getroffen en heel veel regels. Astrid: ‘Die regels voelden als beperking. Wat moet ik hier?? – dacht ik.’ Even wilden ze uit de race stappen en de jury oordeelde ook met lage cijfers. Daarna spraken Henk en Astrid met elkaar af om meer trouw aan zichzelf te zijn en zich minder aan te trekken van regels. In het huis in Dieren kwam dat goed uit de verf. ‘Het vloeide heel erg, alles kwam bij elkaar. Zowel jury als bewoners Dinie en Paulien gaven ons top cijfers. Wauw, dit zijn wij! dacht ik.’ Ook bij het klussen in het ‘kijkershuis’ trokken Henk en Astrid helemaal samen op met de nodige positieve beoordeling, waardoor zij uiteindelijk nu in de finale zijn gekomen.

Hommelseweg

Wie de serie helemaal heeft gevolgd, heeft bij de vooraankondigingen al gezien dat het op de Hommelseweg niet helemaal goed is gegaan. De derde aflevering speelde zich in Arnhem af. Na een week van huis geweest te zijn, kon Astrid terugkomend wel huilen. ‘Er was helemaal niets wat me aansprak in het resultaat.’ Henk vult aan: ‘Er is in de woonkamer nogal respectloos met spullen om gegaan.’ Astrid realiseerde zich daarna hoe belangrijk een thuis is. ‘We sliepen vanwege de opnames dan weliswaar veel in hotels, maar “thuiskomen” betekende vier weken lang matrassen als bank in de woonkamer.’ Ondertussen met een zogenaamde fix-up ronde en door eigen inventief toedoen is de woning van Astrid weer redelijk naar wens. Mét een fantastische nieuwe keuken!

Drie maanden, negen verbouwingen

Henk vond het een gezellig tijd, af en toe was het wel zwaar met stress. ‘Maar ik zou het zo weer doen!’ Astrid heeft een beetje onderschat hoeveel tijdsdruk er is, waardoor er geen ruimte was om je creativiteit een kans te geven. ‘Het resultaat was daardoor of goed of fout, en ik ben gewend met mislukkingen verder te gaan. Dat vond ik dus wel een dobber.’ Drie maanden een ratrace, klussen, doorwerken, gewoon werken en weer door werken‚Ķ ‘Je wordt wel van voor tot achter geleefd‚Ķ’ aldus Astrid.

Finale uitzending

Het productieteam en de meerdere regisseurs vond Astrid toppers. ‘We zijn goed verzorgd en hadden leuke gesprekken over waar we mee bezig waren. En ook met presentatrice Daphne Bunskoek was het gezellig kletsen.’ Elke week werd een opdracht verdeeld over twee uitzendingen op dinsdag en woensdag. Henk: ‘Drie maanden klussen is natuurlijk allemaal opgenomen. Ik vond het tijdens het kijken naar het programma wel eens jammer dat sommige uitspraken en motivaties over stijlkeuzes niet in de uitzending waren gekomen.’ De eerste finale aflevering is op 21 november, en Astrid en Henk mogen niet vertellen wat de opdracht was die dan uitgezonden gaat worden. De jury oordeelt daar de 22e tijdens de live uitzending over. Het winnen van het programma is verder afhankelijk van de kijkers; officieel zijn de lijnen vanaf nu open en kunnen mensen een hele week op Astrid en Henk stemmen!

SMS GROEN naar 4600 of bel 0909-0002

———–

Tekst en beeld Zefanja.nl

Bewaren

Bewaren

Reacties