Informatiepunt Giro geopend

Oud-wielrenner Johan van der Velde heeft gisteren samen met wethouder Gerrie Elfrink van Sport het Giro Informatiepunt geopend. Het informatiepunt bevindt zich in het pas opgeleverde Building 026 in de Koningstraat.

Op deze plek was eerst Lev Cyclingcafé gevestigd, maar omdat de initiatiefnemer het niet voor elkaar kreeg om het café open te krijgen, heeft de gemeente besloten het dan maar zelf te doen.

In het Giro informatiepunt kunnen mensen terecht voor informatie over de de Giro,de routes en over alle side-events die in dat kader worden georganiseerd. Maar het informatiepunt is meer dan alleen een plek waar je informatie kunt krijgen over de ronde van Italië. In het informatiepunt zijn exclusieve wielerartikelen verkrijgbaar en kunnen bezoekers zich vergapen aan imposante racefietsen.

Trofeeën
Tussen de racefietsen staat een bijzonder exemplaar. Zo is ook de fiets waarop Joop Zoetemelk de Tour de France won in het informatiepunt te bewonderen. Ook andere trofeeën uit de Nederlandse wielergeschiedenis worden tentoongesteld, waaronder de regenboogtrui van Hennie Kuipers en de rode trui waarin Maarten Ducrot een paar dagen rondreed in de Tour de France.

Zestien Gelderse kunstenaars hebben een affiche ontworpen dat hun visie en affiniteit met fietsen in beeld brengt. Dit heeft verrassende ontwerpen opgeleverd die in Building 026 te zien zijn.

Wethouder Elfrink, is enthousiast over het informatiepunt. “de Giro wordt een feest voor de stad. Natuurlijk is het goed voor de horeca, het toerisme en de economie. Maar het allerbelangrijkst vind ik dat duizenden kinderen van dit feest kunnen genieten en het de rest van hun leven niet meer vergeten.”

 

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Informatiepunt Giro geopend"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*