INNOVATE festival laat duizenden bezoekers de toekomst zien op IPKW

Foto ©Michel Zoeter

Ruim 17.500 bezoekers stapten dit weekend even in de toekomst tijdens de zonovergoten INNOVATE Experience op Industriepark Kleefse Waard in Arnhem. De 4e editie van het festival waar kunst, wetenschap en techniek samenkomen behaalde daarmee een bezoekersrecord. Er waren meer dan 100 indrukwekkende en grensverleggende innovaties uit Gelderland te zien en te ervaren.

Op Industriepark Kleefse Waard (IPKW) gingen zaterdag de deuren van tientallen bedrijven open en kon het diverse publiek, van alle leeftijden, zich op de INNOVATE Experience verwonderen over life-changing innovaties. Een ritje op een elektrische crossmotor, kennismaken met zorgrobots, drone-wedstrijden, smileys maken van gerecycled plastic en virtual reality-installaties. Meer dan 100 wetenschappers, ondernemers, kunstenaars en designers uit Gelderland presenteerden hun creatieve innovaties en bijzondere oplossingen voor een duurzame toekomst. Voor de jongste bezoekers organiseerde Techniekdag Arnhem leuke en uitdagende activiteiten.

Gelderland als innovatie-hub

Het enorme aantal bezoekers laat zien dat er grote interesse is in techniek, kunst en wetenschap in Arnhem en de regio Gelderland. “Er gebeuren hier ontzettend veel spannende dingen op het gebied van kunst, wetenschap en techniek. Onze regio is uniek in de manier waarop deze disciplines samenkomen en hun krachten bundelen. Met INNOVATE vertellen wij dit verhaal aan het grote publiek. We bieden een podium aan alle hardwerkende professionals om samen onze regio internationaal op de kaart te zetten”, aldus Tom Kortbeek, directeur van INNOVATE.

Over de initiatiefnemers

De Innovatiefabriek Arnhem, Industriepark Kleefse Waard en Techniekdag organiseerden de 4e editie van de INNOVATE Experience in samenwerking met Kiemt en het Weekend van de Wetenschap. INNOVATE is een driedaags festival dat innovatief Arnhem en Gelderland presenteert. Industriepark Kleefse Waard is een prijswinnend bedrijventerrein dat duurzame energiegerelateerde ondernemers huisvest, faciliteert en met elkaar verbindt. Techniekdag Arnhem brengt jaarlijks de boeiende wereld van bèta en techniek onder de aandacht van jongeren tussen de 4 en 16 jaar.

INNOVATE 2019

Innovatie staat nooit stil, en daarom komt INNOVATE Festival volgend jaar oktober natuurlijk weer terug.

Meer informatie: www.innovatearnhem.nl

Reacties