Arnhems Vrijwilligersgala ondergaat een transformatie

Foto Twitter @GerrieElfrink 2016

Elf jaar op rij hebben de Arnhemse vrijwilligers kunnen genieten van het “Arnhems Vrijwilligersgala”. Een avond die georganiseerd werd door carnavalsvereniging de On-Ganse en waarin vrijwilligers in het zonnetje gezet worden voor hun mooie werk.

Maar voor alles staat een tijd, zo ook voor de naam “Arnhems Vrijwilligersgala.” Niet dat de doelstelling aan sleet onder hevig is, maar de wens en de noodzaak om al die Arnhems Helden die zich telkens weer onbaatzuchtig met veel energie en empathie inzetten met hun vrijwilligerswerk, is meer dan actueel.

Nieuwe naam

Sinds een aantal jaar werkt de On-Ganse in het eren van de Arnhemse vrijwilligers samen met de Stichting Arnhemse Stadsprijs voor Vrijwilligerswerk. Die prettige samenwerking heeft er toe geleid dat een aantal zaken anders aangepakt worden. Eén van de wijzigingen is een naamsverandering. Het “Arnhems Vrijwilligersgala” gaat verder onder de naam “Arnhem Bedankt… “.

De nieuwe naam “Arnhem Bedankt…” geeft al aan dat Arnhem al haar vrijwilligers bedankt voor hun inzet. Dat komt ook tot uiting in de uitreiking van de Stadsprijs voor Vrijwilligerswerk. Vanaf dit jaar zal de uitreiking van de prijs plaatsvinden tijdens “Arnhem Bedankt…”. De On-Ganse bedankt de Arnhemse Stadsprijs-helden op zaterdag 17 november 2018 in hun eigen thuisbasis Musis.

Programmering

Naast de naam, is ook de programmering onder een vergrootglas gelegd: het programma in de Grote Zaal van Musis zal snel en flitsend zijn en maximaal anderhalf uur duren. Natuurlijk zitten er wat carnavalsitems in, maar het gaat voornamelijk om de vrijwilligers. Net als andere jaren zijn er gedurende de gehele avond in de vele zalen van Musis allerlei activiteiten, waarbij er voor iedereen wat te doen is. In één van de zalen zal Lain Barbier, de Arnhemse deelnemer aan The Voice Senior, te zien en horen zijn.

 

Reacties