Introdans danst met Roze Cast in MFC de Wetering op de Geitenkamp

Introdans en SWOA slaan hun handen ineen om LHBT-ouderen (staat voor: lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender) in onze samenleving zichtbaar te maken. Onder leiding van choreograaf Adriaan Luteijn maakten acht LHBT-oudere amateurdansers een voorstelling. Op dinsdag 10 april is deze voorstelling gratis te bezoeken in MFC de Wetering op de Geitenkamp aan de Bonte Wetering 89 in Arnhem. De voorstelling start om 16.00 uur. Aansluitend gaat een moderator van SWOA in gesprek met het publiek.

LHBT-ouderen

In Nederland leven zo’n 400.000 roze senioren. Zij zijn vaak minder zichtbaar dan de jongere generaties. Ze groeiden op in een tijd waarin het thema homoseksualiteit niet of nauwelijks bespreekbaar was. Vaak hielden ze vanwege sociale of maatschappelijke druk hun persoonlijke leven verborgen en in veel gevallen is dat nog steeds zo. Met het choreografieproject Roze Cast willen Introdans en SWOA een deze ouderen zichtbaar maken

Samenwerking

Het project Roze Cast wordt mogelijk gemaakt door inzet van de twee Arnhemse organisaties Introdans en SWOA. De voorstelling ging op 1 maart 2018 in première en reist nu langs verschillende locaties zoals zorg- en welzijnsinstellingen, opleidingen, conferenties en theaters. Kijk voor uitgebreide informatie en actuele speeldata op www.introdans.nl en www.swoa.nl.

Bekijk ook de trailer van de voorstelling.

Reacties