Jaarlijkse Orange the World campagne eindigt

Orange the World in Arnhem [Facebook pagina gemeente Arnhem]

Arnhem kleurt nog een paar dagen oranje: niet voor het WK, maar voor de campagne Orange the World ūüß° Daarmee vragen we aandacht voor het stoppen van alle vormen van geweld tegen vrouwen. De kleur oranje staat symbool voor een zonnige toekomst, vrij van intimidatie van vrouwen en meisjes.

Daarom zijn bijvoorbeeld Molen de Kroon, Focus filmtheater, Hotel Haarhuis en nog een aantal andere Arnhemse gebouwen oranje verlicht. Ook vind je door de stad oranje vlaggen en posters, met de boodschap: Arnhem zegt NEE tegen intimidatie van en geweld tegen vrouwen en meisjes!

Orange the World is de jaarlijkse wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen& meisjes. Met deze campagne nodigen wij iedereen uit om een onderdeel van de oplossingen medestander in de strijd tegengeweld te worden.

Preventie: iedereen kan helpen geweld te voorkomen

In 2022 is het thema van de campagne in Nederland preventie. De nadruk bij de aanpak van geweld ligt vaak op signalering, melding en hulpverlening. Deze zaken zijn van cruciaal belang, maar we moeten ook meer gaan investeren in het voorkomen van geweld door het bij de wortels aan te pakken. Daar kan iedereen aan bijdragen: individuen, professionals, organisaties, bedrijven en overheden. Belangrijk is vooral om niet alleen vrouwen en meisjes, maar nadrukkelijk ook mannen en jongens hierbij te betrekken.

Dag van de mensenrechten

Op zaterdag 10 december eindigt de campagne met een vrij toegankelijk evenement.

WANNEER: zaterdag 10 december
WAAR: Rozet Arnhem (plein3). Vrij toegankelijk, dus gratis
TIJD: 14.15 uur, inloop vanaf 13.45 uur met koffie/thee en gebak.
PROGRAMMA: met o.a. zang en piano, wethouder Maurits van de Geijn komt, er is een toneelstuk ‘Hart vol Eer‚Äô over eergerelateerd geweld, en een zaalgesprek met een ervaringsdeskundige. Muzikale omlijsting met piano en zang.

Reacties