Jansbeek deze maand al zichtbaar in de binnenstad

De Jansbeek keert terug in het centrum van Arnhem. Eind 2017 moet het project om de Jansbeek naar boven te halen in een deel van de binnenstad voltooid zijn. Maar komende maand wordt de Jansbeek al zichtbaar gemaakt. De gemeente Arnhem heeft streetpainter Ruben Poncia gevraagd 3D straatschilderingen van de Sint Jansbeek te maken op het Kerkplein.

De internationaal bekende kunstenaar begint komende zondag 15 mei. Tot 18 mei en van 22 tot en met 25 mei werkt hij aan tekeningen die gebaseerd zijn op het ontwerp van Buro Poelmans Reesink.

De 3D schilderingen geven een indruk van de Sint Jansbeek zoals die vanaf 2017 weer zichtbaar zal zijn in de binnenstad. De bedoeling is dat de tekeningen een mooi beeld geven van hoe de beek op het Kerkplein er uit gaat zien. De afbeeldingen komen ter hoogte van Café Brasserie Dudok en Grand Café Arnhems Meisje en bij de fontein.

Met het bovengronds brengen van de historische Sint Jansbeek gaat de wens van veel Arnhemmers in vervulling. In de vroege middeleeuwen was de Jansbeek de belangrijkste levensader van Arnhem. Binnenkort zal de beek weer bovengronds gaan stromen, vanuit de Beekstraat via de Broerenstraat en de Nieuwstraat de Rijn in. Meer informatie is ook te vinden op www.arnhem.nl/jansbeek.

Illustratie: Buro Poelmans Reesink.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Jansbeek deze maand al zichtbaar in de binnenstad"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*