Jongeren verbinden door middel van dans

© Swagaa events - Facebook @devloerpodiumkunsten

Dans verbindt en versterkt jongeren. Vanuit die gedachte startte De Rotary samen met Introdans een dansproject voor leerlingen van de Internationale Schakelklas van VMBO ’t Venster in Arnhem. In januari is de vierde editie gestart, waarbij dit jaar ook de stichting Playing for Success meewerkt.

ISK op VMBO ’t Venster

Jongeren die pas net in Nederland zijn en in de Internationale Schakelklas (ISK) van VMBO ’t Venster zitten, gaan samen met hun Nederlandse school- en leeftijdsgenoten aan de slag bij Introdans. Er wordt gestart met een kick-off bijeenkomst op ISK/’t Venster. Daarna zijn er zes workshops in de studio van Introdans waarbij de kinderen de wereld van de dans van zeer dichtbij ervaren.  Het doel is dat de kinderen voelen dat hun passie voor dans iets gemeenschappelijks is terwijl ze qua achtergrond zo verschillen. Ze delen plezier en creativiteit in de dans. Ze kunnen meer zelfvertrouwen ontwikkelen. Ze kunnen zien wat de waarde is van ieders bijdrage aan een eindresultaat.

Van kijkje in de keuken naar De Vloer – school voor podiumkunsten

Tijdens de workshops is er een kijkje achter de schermen van o.a. het Stadstheater, het thuistheater van Introdans. Ze bezoeken na de workshops de voorstelling GEK GEZICHT. Vooraf aan de voorstelling maken ze achter de schermen de opwarming van de dansers mee. Leerlingen die enthousiast worden voor dansen mogen doorgaan bij dansschool De Vloer.

Rotary, Introdans, Playing for Success, Jeugdcultuurfonds, De Vloer

Dit project is een initiatief van Rotary Club Rozendaal-Veluwezoom. Zij doet de coördinatie van het Introdans-project en van het ‘doordansen’ nadien. Zij neemt ook de kosten van de workshops voor haar rekening. Dit jaar is voor het eerst Stichting Playing for Success Arnhem erbij betrokken. Verbinden van deelnemers past volledig binnen haar concept. Playing for Success begeleidt de deelnemers tijdens de workshops, samen met medewerkers en docenten van de school. Stichting Jeugdfonds Cultuur maakt de danslessen bij De Vloer mogelijk. Modern balletgezelschap Introdans heeft al tientallen jaren ervaring met tal van dansprojecten die de kracht van dans tonen. Een geweldige samenwerking tussen verschillende partijen, die allemaal het doel ‘verbinden’ hoog in het vaandel hebben.

Reacties