Kinderen presenteren Ontwerpen voor de Toekomst – Zuid aan Zee

De kindervakantieweek Zuid aan Zee draait momenteel op volle toeren bij stadsboerderij de Korenmaat. De deelnemers zijn aan de slag met kunst, techniek, theater, muziek en waanzinnige uitvindingen! En dat is hard nodig, want: in het jaar 2080 is de wereld een zooitje. De plastic soep is dikker dan ooit, de ijskappen zijn gesmolten en de dijken in Nederland gebroken. Ook de Huissensedijk staat op knappen! Maar wat als boerderij de Korenmaat onder water loopt?!

Stammen

Elke stam (vuur, water, lucht, aarde, hout en metaal) heeft zijn eigen stamritueel gemaakt, klust aan zijn eigen manier van leven en iedereen werkt samen. Bouwen zij een boot en varen ze naar een andere wereld? Of trekken zij zich niks aan van al dat water en maken ze zelf bijvoorbeeld een zelfvoorzienend paradijs? Samen zijn zij aan het ontdekken, ervaren en leren. Het gebeurt allemaal tijdens Zuid aan Zee!

Parade aankomende vrijdag

Benieuwd met welke bijzonder creatieve oplossingen de jonge deelnemer van Zuid aan Zee op de proppen komen? Kom dan naar de spectaculaire eindpresentatie op vrijdag 25 augustus om 19:00! De kinderen zullen al dat gemaakt is in de week aan iedereen presenteren.

Zuid aan Zee

Zuid Aan Zee wil kinderen een inspirerende en leerzame ervaring bieden. In deze nieuwe aanpak, waarbij kunst en leren op een geïntegreerde wijze worden aangeboden, dagen we kinderen uit om op onderzoek uit te gaan en de regie te nemen over hun eigen leerproces. De ervaringen die zij deze week opdoen en de vaardigheden die zij leren, werken bij de kinderen positief door op hun zelfbeeld en hun beeld van de wereld om hen heen. De begeleiding is in handen van ervaren kunstdocenten, leerkrachten en kunstenaars.

Kunst in de Wijk

De cultuurmakelaars van Kunstbedrijf Arnhem inspireren bewoners en partners in de wijk tot artistiek uitdagende praktijken. Zuid aan Zee is samenwerkingsverband met KunstLAB Arnhem en vele netwerkpartners.

Zuid aan Zee, Stadsboerderij de Korenmaat – vrijdagavond 25 augustus 19.00u Marius van Beeklaan 5. Iedereen welkom!

________________

Foto: Zefanja Hoogers

Reacties